16 november 2022

Bakelse dienstenveiling van Acritas en Yellow Sox: ‘Geboden is geboden’

BAKEL – De samenwerking tussen Acritas en Yellow Sox, die zeven jaar geleden gestart is, was ook dit jaar de succesvolle formule voor een geslaagde avond. Sporthal ’t Zand, de thuisbasis voor beide verenigingen, was zaterdagavond het toneel voor een spectaculaire Bakelse dienstenveiling die de vorige editie in alle opzichten overtrof.

Veilingmeesters Sander van Ansem en Anne de Vocht-Smulders openen de avond met de mededeling dat er ruim 100 diensten op de veilinglijst staan, welke per opbod verkocht worden. Tip voor het publiek: zwaai niet naar bekenden en bestel ook geen bier door je hand in de lucht te steken, geboden is geboden.
De oorsprong van de Bakelse dienstenveiling ligt bij de plaatselijke KPJ en het later in naam veranderde handbalvereniging Acritas. Zeven jaar gelden is besloten om samen met Basketbalvereniging Yellow Sox de dienstenveiling te faciliteren. Iets waar de organisatie vanuit beide verenigingen nog steeds voor honderd procent achter staat. De diversiteit van beide verenigingen zorgt voor een breed publiek en een breed scala aan diensten. Daarnaast klikt het ook nog eens ‘lekker’, aldus Susan Swinkels, een van de commissieleden vanuit Acritas.
De avond wordt gestart met de eerste kavel, altijd de lastigste kavel. Echter de zaal reageert enthousiast op de veilingmeesters en de eerste verkochte kavel is een feit! Daarna verloopt de avond als vanzelf. Een palingpakket vanuit de Rijpelaal, welke maar liefst 5 palingpakketten heeft aangeboden, wordt geveild voor 60 euro. De gelukkige nieuwe eigenaar van deze kavel geeft aan: “Mijn oma houdt van paling, dus die heeft morgenmiddag een lekkere lunch.”
De veilingmeesters brengen de diensten met zichtbaar plezier onder de hamer en alle diensten gaan zonder uitzondering als warme broodjes over de toonbank. Na de pauze komen de eerste klappers. Zo gaan de diensten ‘een avondje slapen in de showroom van Bevers Slapen’ en een verrijdbare hottub met bier en barbecue, vanuit Koning Koudetechniek, er beiden uit voor ruim boven de 1000 euro.
Intussen staan de commissieleden tijdens de drukke werkzaamheden deze avond te glunderen. De commissie bestaande uit Robert Veldman, Haico Vlasblom, Kees Adriaanse, Ria Sleegers, Susan Swinkels, Harold Droesen, Marij Vriens en Jeroen Maas, kijken terug op een succesvolle editie. De opbrengst van deze avond overtreft de verwachtingen. Beide verenigingen kunnen met deze opbrengst hele mooie dingen organiseren voor de jeugdleden en de vereniging.

Foto's:


0