23 november 2022

Dit zijn de grootste kanshebbers op het kampioenschap van de Nederlandse Eredivisie

Het speelschema van de eredivisie ziet er dit seizoen door het Wereldkampioenschap voetbal anders uit dan normaal. Het seizoen begon op 5 augustus en loopt door tot het weekend van 28 mei 2023. Het seizoen wordt onderbroken met de laatste wedstrijden van het eerste deel op 11, 12 en 13 november en wordt weer hervat in het weekend van 7 en 8 januari. Ajax, PSV en Feyenoord lijken de beste kaarten te hebben om de top 3 te vormen wanneer het eerste deel van het seizoen afloopt, maar er liggen genoeg kapers op de kust. Met een jong seizoen en mogelijke blessures die voortkomen uit spelers die met Oranje naar het WK gaan, kan er in het tweede deel van het seizoen nog van alles gebeuren.

Wie wijzen de wedkantoren aan als favoriet?

Bij het wedden op voetbal kan er vanalles gebeuren. De geschiedenis leert ons dat wedkantoren het vaker wel dan niet bij het rechte eind hebben. Mogen we de wedkantoren geloven, dan zijn de volgende vier clubs de absolute favoriet om in de top van de ranglijst te eindigen: Ajax, PSV Eindhoven, Feyenoord en AZ Alkmaar. Op dit moment houden deze vier clubs elkaar lekker in evenwicht en is het onderlinge verschil niet meer dan 2 punten. Het verschil met de nummer vijf is al vier punten en de rest blijft ver achter.

Ajax heeft momenteel de beste papieren

Het seizoen begint pas, maar het lijkt erop dat de wedkantoren Ajax en Feyenoord als winnaars van de Eredivisie in 2022/2023. En dat is niet vreemd, want bij AJAX lijkt de rust die tijdens het vorige seizoen nauwelijks te bespeuren was, nagenoeg teruggekeerd te zijn. Niet alleen kan AJAX beschikken over een trainer die het vertrouwen van de spelersgroep geniet, er staat ook een ijzersterk team dat erop gebrand is dit seizoen een degelijke prestatie neer te zetten. En tot nu toe lijkt AJAX erg op een gierende sneltrein die niet te stoppen is.

Opmerkelijk is wel dat wedkantoren PSV aanmerken als favoriet voor het kampioenschap wanneer AJAX onverhoopt alsnog de zaak opblaast. En dat zou wel eens kunnen gebeuren in de tweede helft van het seizoen, wanneer AJAX-spelers die deelnemen aan het WK geblesseerd of  gefrustreerd thuiskomen.

Wie gaat de meeste doelpunten scoren

Wedden op voetbaluitslagen is leuk, maar de echte kenners, weten dat winst maken erg lastig is, omdat de meeste voorspellingen gewoon uitkomen. Dat is anders wanneer het gaat om weddenschappen die je kunt afsluiten op bijvoorbeeld de topscorer van de Eredivisie in het seizoen 2022/2023. Op dit moment ziet het er naar uit dat Frankie de Jonge bovenaan de lijst zal eindigen (4.0), op de voet gevolgd door Brian Brobbey (5.45). Maar ook spelers als Tadic (8.20) en Cody Gakpo (8.80) worden door de wedkantoren scherp in het vizier gehouden en getipt om in ieder geval de top van de lijst te halen.

Ook een weddenschap plaatsen?

Wie zich bezighoudt met het wedden op voetbal, zal er rekening mee moeten houden dat er verloren en gewonnen zal gaan worden. De kunst van het sportwedden is dan ook om ervoor te zorgen dat het aantal gewonnen weddenschappen meer oplevert dan de verloren weddenschappen je hebben gekost. Inzetten op de underdog kan in sommige competities belonend zijn, maar dat geldt in mindere mate voor het wedden op wedstrijden in de Eredivisie. Kijk dus zeker eens om je heen, zelfs bij competities in het buitenland, waar verrassende uitslagen vaker voorkomen dan in ons land.

 

 

Foto's:


p