16 november 2022

Erfgoed glorieuze Gemertse bigband herbeleven

GEMERT – ‘Remembering Skyline Swing Orchestra’, deze titel dekt de lading van een bijzondere en bovendien gratis toegankelijke muziekavond in cultuurhuis De Eendracht op zaterdagavond 19 november. Het Gemerts blazerscollectief BlikBlazers blaast nieuw leven in het bekende repertoire van Skyline Swing Orchestra, de Gemertse bigband die destijds zelfs de Nederlandse televisie haalde.

Door Bernard Janssen

Tribute bands zijn in de huidige muziekwereld niet meer weg te denken, meestal over wereldwijd bekende artiesten. Wat aan deze tributeavond opvalt is dat muzikale herinneringen gespeeld worden van de dertig jaar geleden befaamde Gemertse bigband Skyline Swing Orchestra. De Eendracht wordt zaterdagavond gevuld met het blazercollectief BlikBlazers, en wat het zo bijzonder maakt, dat collectief bestaat uit een flink aantal leden van dat vroegere Skyline Swing Orchestra. Dit optreden staat onder deskundige leiding van Bob van Rutte, die deze avond het muzikaal erfgoed van Gemert oppoetst en in herinneringen weergeeft met op trompet Bram Kandelaars, Maria Ketelaars, Donny Mickers, Rik Scheepers en Joost Pennings. De trombones worden gehanteerd door Hans van Boxtel, Ton van de Kerkhof, Bas Leusink, Walter Rouwhorst en Rob Scheepers. Op saxofoon Ingrid van den Berg, Elke Leenders, Marc Poulussen, Martje van de Ven en Jan Vogels, en tenslotte bestaat het combo uit Herbie Guldenaar, Marty van der Hoek, Willy Ivits en Jacky Peeters. Samengevat: Gemert swingt weer, met o.a. ‘Take A Break’, ‘Body And Soul‘ en een compositie van Stijn Rutten uit 1989: ‘It’s Skyline Swingtime Again’. Inderdaad. (Foto: Davy Mickers)

Foto's:


0