24 november 2022

Excelsior viert veertig jaar Slagwerkgroep en B-orkest

GEMERT – In 1982 richtte Harmonie Excelsior in Gemert eerst een Slagwerkgroep op en kort daarna een opleidingsorkest voor volwassenen, al snel ‘het B-orkest’. Dat is nu veertig jaar geleden. Reden voor een feestje.

Slagwerkgroep en B-orkest gaan hun jubileum samen vieren met een heel gezellig en afwisselend concert in Cultuurhuis De Eendracht in Gemert. Dat begint komende zondag, 27 november, om 14.15 uur. U bent van harte uitgenodigd. Er zijn nog enkele kaartjes.

Vóór de pauze staat het podium van De Eendracht helemaal vol slagwerk: pauken, gong, xylofoons, drumstel, marimba’s, metalofoon, enz. De leden van de Slagwerkgroep willen u graag hun virtuositeit op al die instrumenten laten zien en vooral laten horen. Ze gaan daarbij ook het publiek in de zaal betrekken. Op hun programma staan nummers met fantastische titels, zoals Power Struggle, Stormbreak en Recuerdos. Na de pauze wordt alles anders: het B-orkest – feestelijk uitgebreid met een aantal oud-leden – vult het podium. Zij beginnen met drie luisternummers waaronder Jubilante, speciaal voor dit jubileum gecomponeerd door Maarten Mols, lid van zowel de Slagwerkgroep als het orkest. Hierna wordt het publiek uitgenodigd voor een aantal meezingnummers met zangeres Jacqueline Brouwers en zanger Maickel Korver, begeleid door het orkest. Wie kent ze niet: Het Land van Maas en Waal, Brabant en Mexico, om er slechts enkelen te noemen. Ter afwisseling zorgt de Slagwerkgroep opnieuw voor vuurwerk door samen met het orkest het razendsnelle Pachinko te spelen. Meggy Alhuizen is deze middag onze gastvrouw. De Slagwerkgroep van Excelsior wordt geleid door Chris Leenders; Antoine Janssen dirigeert het B-orkest. Wilt u er bij zijn? Koop dan snel uw kaartje via www.eendracht-gemert.nl/tickets bestellen.

De Slagwerkgroep repeteert.

Foto's:


0