09 november 2022

Gemert naar oude bekende

GEMERT – Na de kostbare zege tegen vv Dongen staat er aanstaande zondag wederom een uitermate belangrijk duel voor Gemert op het programma. Gemert reist af naar Breda, waar het de nummer voorlaatst in de derde divisie treft: vv Baronie.

Gemert en Baronie zijn geen onbekenden voor elkaar. Voor de laatste ontmoeting met de Baronnen moeten we echter terug naar het seizoen 2018/2019, toen de ploegen uitkwamen in de hoofdklasse B, nu vierde divisie geheten.
Baronie won destijds in Gemert met 1-2. Op de slotdag van competitie zegevierden de zwartwitten op de Blauwe Kei met 0-1. Met deze overwinning dwong Gemert toen deelname aan de play-offs af. Waarna enkele weken later in Staphorst promotie naar de derde divisie volgde.
Baronie, dat al enkele seizoenen aasde op promotie naar de derde divisie, werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de hoofdklasse B. De terugkeer naar de derde divisie (in het verleden kwam Baronie net als Gemert uit in de voorloper van de derde divisie, de topklasse) verloopt vooralsnog echter stroef. De groenwitten pakten in de laatste 9 wedstrijden geen enkel punt meer.
Gemert zal zich echter geen zand in de ogen laten strooien door deze resultaten. Door het gelijkspel tegen Blauw Geel en de winst op Dongen hebben de mannen van Reinald Boeren goede zaken gedaan, maar de marges onderin zijn nog klein. De zwartwitten willen de opgaande lijn graag doortrekken in Breda en weten dat ze bij een overwinning weer aansluiten bij de grote middenmoot.
Omdat ook Baronie snakt naar een overwinning zijn zondag alle ingrediƫnten aanwezig voor weer een ouderwetse Baronie-Gemert. Aftrap op sportpark De Blauwe Kei is om 14.00 uur.

Foto's:


0