21 november 2022

Gemert pakt koppositie na ruime zege

GEMERT – Het was een drukke week voor het vrouwen vaandelteam van vv Gemert. Vorige week zondag werd gewonnen van Hapse Boys VR 1, dinsdag werd de vierde ronde in de beker veiliggesteld en zondag was Sparta’18 VR1 uit Sevenum het doelwit om in de race te blijven voor de hoogste plaatsen in de competitie. Dit lukte, na een goede tweede helft, overtuigend via een 7-2 overwinning.

Maar het starten aan een wedstrijd blijft een dingetje bij de Gemertse vrouwen. Ook deze keer weer een vroege tegentreffer voor de thuisploeg. Gelukkig trokken de zwartwitten dit binnen twee minuten recht via een doelpunt van Lynn.
In die periode was het wel duidelijk dat Gemert het meeste aanspraak maakte op de overwinning, alleen kwam dit in het spelbeeld nog niet naar voren. Pas na de rust, nadat met een 1-1 tussenstand de kleedkamer was opgezocht, kwam daar verandering in.
Coach Jelle Roosjen voerde wat positionele wijzigingen door, zonder dat er speelsters gewisseld werden, en dat pakte heel goed uit. De zwartwitten gingen beter voetballen en de tegenstander uit Sevenum kwam nog amper op de helft van de thuisploeg.
Na iets meer dan een kwartiertje resulteerde dat in de langverwachte voorsprong. Een schitterende voorzet van Lynn werd door Maxime direct op de slof genomen: 1-2.
Daarna ging het snel. De Gemertse vrouwen kregen vleugels en na een klein halfuur in de tweede helft stond de stand al op 5-1 door doelpunten van Ashly, Annelies en Maxime. De roodwitten uit Sevenum deden nog wat terug, waarna de Gemertse vrouwen de marge in de slotfase uiteindelijk naar 7-2 tilden.
Door deze ruime overwinning nam vrouwen 1 de koppositie over in de vierde klasse van naaste concurrent Boekel Sport VR1.
Komende zondag spelen de Gemertse vrouwen om 12.30 uur in Sambeek tegen de plaatselijke Vrouwen 1.

Annelies, de spil op het veld.

Foto's:


S