22 november 2022

Gemertse Vleeshal wordt Food Loods Gemert: ‘Nieuw concept met vertrouwde kwaliteit’

GEMERT – De Gemertse Vleeshal is al bijna 37 jaar een begrip in Gemert en omgeving. Onder de nieuwe naam Food Loods Gemert breidt het familiebedrijf de bekende service en kwaliteit uit met een volwaardig barbecue-assortiment.

“We behouden de kwaliteit en het assortiment waar we om bekend staan. En daar gaan we barbecue-artikelen aan toevoegen. In de breedste zin van het woord.” Franc Megens maakt meteen duidelijk wat er achter de naamsverandering van de Gemertse Vleeshal zit. De diepvriesslagerij aan de Molenstraat 45 gaat voortaan als Food Loods Gemert door het leven.
“We zijn een samenwerking aangegaan met Food Loods uit Oss”, zegt Franc. “Zij zijn goed in barbecues. Wij zijn goed in vlees. Samen kunnen we onze klanten heel veel lekkers bieden.”
De uitbreiding van het aanbod is direct duidelijk in de winkel. Een ruime hoek biedt plek aan een rijk assortiment barbecue’s. Een lange wand is compleet ingericht met alle benodigde accessoires, kruiden, sauzen en kookboeken.

Het Food Loods logo siert prominent het interieur. “We verkopen pellet-smokers van Treager. En barbecues van de merken The Bastard, Grill Guru en het Gemerste Ofyr”, laat Franc zien. “Inclusief allerlei soorten kolen en pellets.” In navolging van alle hardware om elke barbecue tot een culinair feest te maken, biedt Food Loods Gemert een verbreed assortiment toegespitste vleeswaren. “Pichana’s, bavette’s of rib-eye steaks”, somt Franc wat voorbeelden op. “Naast onze gebruikelijke vleespakketten. Inclusief salades en sauzen.”

Want, benadrukt Franc nog maar eens: “We blijven gewoon het assortiment aanbieden wat onze klanten van ons kennen. Dat is de basis waar we al bijna 37 jaar succesvol mee zijn.”
Bert Megens, de vader van Franc, legde die basis met zijn vrouw Adri in 1985, door een ambachtelijke slagerij te openen in de Burgemeester Rietmanstraat. Franc en zus Marie-Claire zitten sinds 1999 in het familiebedrijf. Rond dezelfde tijd ging de Gemertse Vleeshalzich volledig toeleggen op de verkoop van diepgevroren vleesproducten. “Diepvries is vers en vers is diepvries”, verduidelijkt Franc. “Ga maar na; wij verwerken het vlees en vriezen het direct in. Verser kan eigenlijk niet.”

De voordelen zijn helder, vervolgt hij: “Behalve dat alles super-vers is, kunnen wij een vleesassortiment aanhouden dat breder is dan gemiddeld. En we kunnen alles in groothandel-hoeveelheden verwerken, wat gunstig is voor de prijs.”

Naast diepgevroren producten van kip, rund of varken biedt Food Loods Gemert een ruim assortiment aan groenten, vis, ijs en snacks. “Van cafetaria-kwaliteit”, benadrukt Franc. Hij wijst op de komende feestdagen. “En we kunnen ons assortiment makkelijk aanpassen. Gourmet-pakketten hebben we altijd wel in verschillende soorten. Maar we verkopen nu bijvoorbeeld ook ijstaarten.” Hij lacht even en kijkt naar het rek met barbecue-accessoires: “En nu ook kerst- en cadeaupakketten voor de barbecue-liefhebber.”

De komende twee weken geeft Food Loods Gemert 20 procent korting op modellen van The Bastard barbecues, Grill Guru barbecues, Traeger smokers en op Ofyr.

Foto: Het assortiment wordt uitgebreid met barbecue-artikelen.

Foto's:


0