21 november 2022

Handel periodekampioen

HANDEL – Het binnen harken van de eerste periode, dát was het ultieme doel voor de mannen van D’n Eikenwal. Met nog één concurrent op het vinkentouw moest door Handel, in Gennep bij het laag geklasseerde Vitesse ’08, minimaal worden gelijkgespeeld.

Handel startte voortvarend. Van meet af aan werd de thuisploeg achteruit gedwongen. Een puike voorzet van Giel Bos werd op waarde geschat. Jeffrey Driessen was alert en werkte in de zevende minuut de 0–1 tegen het net.
Na die opsteker combineerden de blauwhemden vrolijk verder. Even later gaf Daan van Zon zijn basisplek glans, door een hoekschop van Geert van den Bosch fantastisch binnen te knikken: 0–2.
Handel reeg de kansen aaneen. Een daverende knal van Thijs Fonken leverde, door een woud van benen, slechts een corner op. Op die van links getrapte hoekschop was weer Jeffrey Driessen iedereen te vlug af. Via de onderkant van de lat kopte hij Handels derde binnen: 0–3.
De koek was hiermee nog niet op. Bij balverlies voerden de blauw-witten onmiddellijk de druk op, zodat de gastheren in no-time de bal weer kwijt waren. Na een half uur spelen werd Guus Fonken hardhandig tegen het kunstgras gewerkt. Broer Thijs belastte zich met de toegekende vrije trap. Vanaf zo’n twintig meter gaf hij de muur het nakijken en liet de keeper kansloos: 0–4.
Na die comfortabele voorsprong slopen er wat slordigheden in het spel. Dat werd door Vitesse meteen afgestraft. De eerste de beste mogelijkheid, uit een corner, werd verzilverd. Die 1–4 was ook de ruststand.
Na de thee bleef Handel heer en meester, maar was het niveau wat minder. Ook Vitesse sprokkelde enkele mogelijkheden bij elkaar, waarvan er één eigenlijk niet te missen was.
Toch was het slotakkoord weer voor de blauwhemden. Rechtsback Balder van Osch stoomde op langs de lijn en had tot slot een perfecte kromme voorzet in huis. Voor het doel kroonde Jeffrey Driessen zich tot goudhaantje, door met een heuse hattrick Handels vijfde binnen te knikken: 1–5.
Na het laatste fluitsignaal gingen de handen de lucht in. Felicitaties rolden van de tribune. De eerste periode is een verdiende prooi voor de blauwhemden. Hiermee is het spelen van nacompetitie alvast een feit. Maar wie weet, zit er nog meer in het vat.

Foto's:


0