23 november 2022

Milheeze levert vier Nederlands kampioenen Taekwon-Do

MILHEEZE – Milheeze levert vier Nederlands kampioenen Taekwon-Do . Diverse leden van Taekwon-Do Academy Chon-Ji uit Milheeze hebben op zondag 13 november eremetaal behaald op het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do.

Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdediging kunst, kenmerkend aan voet en handtechnieken. De “Do” staat voor het pad dat de leerling aflegt. Doorzettingsvermogen , discipline en beleefdheid zijn hier belangrijke kernwaardes van. De deelnemende leden hebben niet alleen alle trainingen bijgewoond maar hebben ook veel extra getraind op zaterdagen en zondagen. Het vele trainen heeft zich geuit in de volgende resultaten. Als kroon op het vele trainen, mogen de volgende vier leerlingen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen binnen hun klasse. Nederlands kampioen op het onderdeel sparren (gevecht): Quinn Hogen Esch junioren Jongens, Norah van Hoek Junioren meiden, Yonah van Stratum Jeugd jongens, Noa van Stratum Jeugd meiden.

Een tweede plaats voor: Milou van Dam tul (stijloefening) Jeugd meiden, Tom Verhagen Sparren Jongens Junioren, Yonah van Stratum wist naast Nederlands kampioen sparren ook een tweede plaats op het onderdeel hoogtetrappen te behalen. Een derde plaats is behaald door: Vera Didderiens tul Junioren meiden, Quinn Hogen Esch tul Junioren jongens, Norah van Hoek tul Junioren meiden, Sem de Vries Sparren Jeugd jongens, Lynn Peters Sparren Jeugd meiden.

Vera Didderiens en Quinn Hogen Esch wisten naast hun andere medaille ook nog een 3e plaats te behalen op het onderdeel hoogtetrap bij de Junioren meiden en junioren jongens klasse.
Ondanks het harde trainen en eerdere successen, wist Miloe van Buell deze keer niet op het erepodium te komen maar heeft zij al aangegeven er de volgende keer weer voor te gaan. Speciale dank ook aan Boosabum Anita die als scheidsrechter vanuit Milheeze het NK begeleid heeft. De trainers Sabum Sjef van Stratum en Boosabum Jeroen van Dam kijken terug op een zeer geslaagd Nederlands kampioenschap.

Foto's:


0