21 november 2022

MKV 1 begint met winst

MILHEEZE – Op zondag 20 november zijn de korfbaldames van MKV 1 naar Riethoven afgereisd voor hun eerste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Rietvogels 1. Tijdens de aanloop naar deze wedstrijd was de focus voornamelijk gelegd op het eigen team, aangezien de tegenstander nog vrij onbekend was en bij de veldcompetitie de draai binnen het team even zoek was.

Al snel liet Rietvogels zien dat het een tegenstander is om rekening mee te houden. Het team begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Het was niet zo dat de Milheezer dames slap speelden, echter was de afwerking minder. Dus vroeg coach Frank Essers een time-out aan, waarna iedereen op scherp werd gezet en er dus in kon worden gelopen. Hierdoor werd er gerust met 5-6 als tussenstand.
Na de rust had MKV even moeite om de scherpte vast te houden, waardoor Rietvogels de voorsprong met 7-6 overnam. Vanaf dat moment werd er wederom omgeschakeld en wist MKV wel tien keer op rij te scoren. Hierdoor is er uiteindelijk gewonnen met 8-16.
Eindelijk weer winst voor de dames en coach van MKV 1. De tenneur van het buitenseizoen is dus doorbroken. Volgende week hebben ze eerst een pittige kluif aan Flamingo’s 1 uit Mariahout. De wedstrijd vindt om 12.15 uur plaats in sporthal De Beek te Bakel.

Op zaterdag 19 november hadden vrijwel alle jeugdteams van MKV hun eerste wedstrijd van de zaalcompetitie, te beginnen met de F1. De eerste uitwedstrijd in de binnencompetitie was tegen Melderslo F1. Uiteindelijk is het 26-13 geworden.

MKV E1 had een uitwedstrijd in Reuver. De meiden hebben met 4-8 gewonnen en dat was ook nog eens heel toevallig, want Maud Janssen was die dag ook 8 jaar geworden.

De D1 ging naar Asten om te korfballen tegen Klimop D2. Eindstand 6-6.

MKV C1 wilde bewijzen dat het een hecht team is en goed kan samenspelen na de samenwerkingstraining van vorige week. En dat is gelukt. Door met z’n allen te strijden en een extra stap voor elkaar te zetten hebben de MKV-meiden de eerste winst van de zaalcompetitie binnen; 3-8 tegen DAW C2 in Zeeland. “Mooi om te zien hoe de meiden de pas aangeleerde stof meteen laten zien”, zeiden de trotse trainers en coaches.

Foto's:


0