08 november 2022

Muziek, ontmoeten en poëzie bij De Bunker

GEMERT – De Bunker in Gemert heeft deze week een rijk en afwisselend cultureel en sociaal programma. Donderdag geeft Jacques Ellis een intiem concert, vrijdag staat ontmoeten centraal tijdens de Gamenight en de zaterdagavond staat in het teken van poëzie, spoken word en short stories.

Jacques Ellis geeft donderdag 10 november een Tuney Thursday concert bij De Bunker. Na het verlies van zijn moeder vlucht David weg in de natuur waar hij rust vindt en zijn verdriet verwerkt in liedjes. Demoversies bereiken singer-songwriter Michael Prins. Er volgen opnamesessies op David’s zolderkamertje. Met zijn gitaar en met behulp van een technicus wordt het album onder de naam Jacques Ellis, een eerbetoon aan zijn ouders, vastgelegd in de chronologische volgorde waarin de songs ontkiemden. Zijn intimistische songwerk reflecteert zijn innerlijke verscheurdheid en gevoelens van liefde, smart en de angst voor het verlies en de toekomst. Dat gebeurt telkens met een andere stemming van de akoestische gitaar, het instrument waarmee hij opgroeide. Naast de evidente invloeden van Bob Dylan klinken vooral echo’s van Nick Drake door. Het is niet alleen het zacht fluisterende stemtimbre en het subtiele snarenwerk, het zijn de innerlijke, pijnlijke zielenroerselen die ontsluierd worden in verstilde aangrijpende passages.
Het is donderdag showtime vanaf 21.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.

De maandelijkse Gamenight in De Bunker, op de tweede vrijdag van de maand, is voor iedereen geschikt. Van Monopoly-speler tot en met de doorgewinterde Agricola-speler. Jong of oud. Iedereen is welkom, ook mensen die gewoon een babbeltje willen maken met wat vrienden aan de bar. Komende vrijdag, 11 november is De Bunker weer open voor spelliefhebbers. Er is een kleine collectie van spellen en misschien heeft de Gamemaster ook nog iets in petto. Bezoekers mogen ook hun eigen spel meenemen. De entree is gratis.

Onder het motto ‘Words Don’t Come Easy’ staat zaterdagavond 12 november bij De Bunker geheel in het teken van poëzie, spoken word en short stories. Gastheren en -vrouwen zijn Marta Lina Thomassen, Rick Marool, Pieter van der Sande en Bibliotheek de Lage Beemden. Er is ook ruimte voor een open mic. “Hou je woorden vooral niet bij je en breng jouw gedicht, lied of verhaal op ons podium!”, laat de organisatie weten. Aanmelden kan via www.bibliotheekdelagebeemden.nl. De deuren gaan open om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Verwacht

17 november: Ben Reel (Ier); 19 november: Hardcore sanitarium; 10 december: Silent Disco; 17 december: Gemertse Popquiz

Jacques Ellis.

Foto's:


0