14 november 2022

MVC krijgt te weinig in derby met Bavos

DE MORTEL – In een sportief onderliggend duel tussen de buren MVC uit De Mortel en het Bakelse Bavos moest de thuisploeg genoegen nemen met een gelijkspel. Enkele discutabele beslissingen van de overigens goed fluitende scheidsrechter voorkwamen dat de punten in de Mortel bleven.

MVC kreeg al in de eerste minuut een kans via Kevin Verheijen, maar hij was te gehaast in de afwerking en schoot voorlangs. Het was een gelijkopgaand duel waarin de bezoekers in de 21ste minuut enigszins verrassend op voorsprong kwamen. Bjorn Kant werd diep gestuurd en hij verraste doelman Youp Spoormakers: 0-1. Met veel balbezit bleef MVC druk zetten op het Bavos-doel, maar verder dan het 16 meter-gebied liet men het achterin bij de gasten niet komen . Toch moest Bavos voor de pauze eenmaal capituleren toen Thijs van Mierlo een aanval opzette. Hij stelde Nick Brouwers in staat om de stand verdiend op gelijke hoogte te brengen: 1-1.
Meteen na de hervatting werd de doorgebroken Sam Heesakkers onderuit gehaald binnen het strafschopgebied. Maar de leidsman oordeelde anders en liet doorspelen, tot frustratie bij het MVC-legioen. Ook een vanuit Mortels oogpunt zuiver doelpunt van Kevin Verheijen werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. In de 60ste minuut namen de gasten een voorsprong door opnieuw Bjorn Kant die uit een hoekschop alle vrijheid kreeg om binnen te koppen: 1-2. Bij MVC werden de mouwen opgestroopt want men voelde dat hier weleens de eerst overwinning behaald zou kunnen worden. In de 82ste minuut kreeg De Mortel loon naar werken toen de mee opgekomen Erik van Mierlo uit een hoekschop de dik verdiende gelijkmaker binnenkopte en de stand weer in evenwicht bracht: 2-2. In de slotfase voorkwam de scheidsrechter dat MVC via Brouwers met een verdiende overwinning aan de haal kon gaan. Omdat de Bavos-goalie de bal losliet werd het Mortelse doelpunt geannuleerd.

Foto's:


0