09 november 2022

Opening carnaval De Drumknaauwers

GEMERT – Het prinsenraoje is in Gemert nog nooit zo makkelijk geweest als dit jaar. Zelfs zonder hints weet iedereen al wie er dit jaar Prins der Drumknaauwers gaat worden, en wie er gaat regeren over Waeverstad. Het was namelijk al bekend dat De Drumknaauwers Z.D.H. Prins Ton dn Úrste nog een jaartje aanhouden als Häer van Waeverstad.

De Gemertse carnavalsstichting had er vorig jaar alle vertrouwen in om weer een mooi carnavalsseizoen te kunnen vieren, maar net voor de prinsenverschijning kregen De Drumknaauwers weer te maken met een nieuwe lockdown, waardoor de Prins geen officiële taken gehad heeft afgelopen seizoen. “Natuurlijk gunnen we Prins Ton d’n Úrste ook een volledig jaar als regerend grootvorst”, laten De Drumknaauwers weten. “Dus trappen we vrijdag op d’n Elfde van de Elfde om 20:11 uur ons nieuwe carnavalsseizoen traditioneel af met het hijsen van de vlag voor het Gemeentehuis en het onthullen van het Drumknaauwerke.”Na die openingsceremonie zal er bij Dientje aan de Kerstraat het Prinsenbal gehouden worden, vervolgen De Drumknaauwers: “Na ruim 2 jaar aangepast carnaval te hebben gevierd, vertrouwen we er nu op dat we samen weer heerlijk het skônste feest van het jaar kunnen vieren. Vrijdag 11 november hebben we in ieder geval kosten nog moeite gespaard om weer een mooi feestje te kunnen bouwen. Samen proosten, dansen, bijkletsen en genieten van live muziek van Hans d’n Brabander; Hoe gezellig wil je het hebben? Daar wil je toch bijzijn!”

Foto's:


0