09 november 2022

Oranjefans in Bakel zitten er straks warmpjes bij

BAKEL – Oranjefans in Bakel zitten er ook tijdens het komende WK Voetbal warmpjes bij. Omdat het eindtoernooi in de koude maanden van het jaar plaatsvindt is het deze keer geen korte-broeken-weer. Om te voorkomen dat het Hol van de Leeuw een tochthol wordt, worden extra maatregelen genomen om de kou en wind buiten te houden.

Van de redactie
Het is een goede gewoonte: tijdens EK of WK voetbal samen naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal kijken. Is er een eindtoernooi dat wordt het huis Rini en Liesbeth Vriens aan de Kortestraat omgedoopt tot Hol van de Leeuw. In de achtertuin van het Bakelse Oranjepaleis komt dan een groot scherm te staan. Tientallen bevriende dorpsgenoten volgen daar live de duels. “Dat willen we niet bibberend van de kou doen.”, zegt Rini. “Daarom leggen we vloerbedekking onder de overkapping en plaatsen we houtkachels. We stoken Oranjevuurtje lekker hoog op.”

Met houtkachels hoeft hij zich over de gasrekening niet druk te maken. “Wel jammer dat de brandstof voor de innerlijke mens, het bier, ook zo duur is geworden. Voor een kratje betaal je nu in de aanbieding het dubbele.”

Het mini-stadion dat Rini voor het WK in Brazilië bouwde is al terug op de oprit. Tweeduizend poppetjes, van Lego tot Smurf, zitten op de tribune. “Met z’n zessen hebben we ze stuk voor stuk op hun plek gezet.” Ook de Oranjekleurige Volkswagen Kever staat weer voor de deur geparkeerd. De dozen met spullen om het Hol van de Leeuw aan te kleden staan gereed om uitgepakt te worden. “Nog even wat puntjes op de i zetten en dan zijn we er helemaal klaar voor. Nu alleen het Nederlands Elftal zelf nog.”

Rini heeft hoge verwachting van Louis van Gaal en zijn team. “Het is waarschijnlijk zijn laatste kunstje. Het moet nu gebeuren. We hebben een wereldcoach en een wereldteam, dus als het nu niet lukt, wanneer dan wel?”

WK Voetbal Qatar, zondag 20 november 2022 tot en met zondag 18 december 2022. Poulewedstrijden Nederland: maandag 21 november 17.00 uur (Senegal), vrijdag 25 november 17.00 uur (Equador), dinsdag 29 november 16.00 uur (Qatar).

Foto's:


0