13 november 2022

Prutsen met Frenz: Oosterse bijgerechten

Ik houd van de Aziatische en Oosterse keuken. Alles vers en best snel klaar. Als bijgerecht zijn de rijstvellen echt een topper die je een keer gemaakt moet hebben!

500 gr. Kippendijen koken met bouillonpoeder en een scheut srirachasaus. Verder gebruik ik geen zout meer in beide gerechtjes. 1 deel van het kippenvlees snijd ik in blokjes. Paar teentjes knoflook, rood pepertje en een ui in halve ringen. Bakken in hete olie tot het goud bruin is. Chillisaus erover en aftoppen met fijn gesneden lente-ui.

Het ander deel van het kippenvlees snijd ik superfijn. Sriracha mayonaise (helft srirachasaus en helft mayonaise). Fijn gehakte lente-ui, kleine rode ui, eventueel peterselie of koriander. Mengen tot je een mooie salade hebt.
Voor de vis liefhebbers kun je ook verse zalm gebruiken ipv kip.. Rijstvellen in vieren knippen. Knetterhete zonnebloemolie een klein laagje in een koekenpan. Als je de rijstvellen in de olie doet worden ze meteen groter en wit, net kroepoek! Paar seconden is genoeg. Uitlekken op keukenpapier. Vlak voor het opdienen de kipsalade erop en aftoppen met sesamzaadjes.

Bami of nasi erbij en je behaalt zeker de titel Master Chef of Baokel, Millus of De Rips

Super simpel en makkelijk!
Maken!

Je kunt me ook volgen op Instagram @prutsenmetfrenz

Francis

Foto's:


0