14 november 2022

Tuney Thursday met Ben Reel

GEMERT – Nadat cafe Alleman een aantal jaren geleden werd gesloten verhuisde de Tuney Tuesday naar de Bunker en naar de donderdagavond. Daarmee veranderde ook de naam, in Tuney Thursday. Deze avonden zijn een van de beter bewaarde geheimen van Gemert. Er zijn al heel wat mooie acts verschenen op dit podium, denk aan Nol Havens, Bjorn van der Doelen en The Jellyman’s daughter.

Ook deze week staat er weer een bijzondere artiest op het programma,de Ierse singer songwriter Ben Reel. De solocarrière van deze artiest begon 22 jaar geleden met de release van zijn eerste album ‘This is the Movie’ . Sindsdien bracht hij diverse albums uit waarbij hij diverse stijlen verwerkte in zijn muziek. Hij werkte samen met grote namen zoals Hal Ketchum & The Blockheads, David Olney en Nanci Griffith en hij was onder andere te gast bij Jools Holland, de BBC en NPO radio. Hij tourde diverse malen succesvol door Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa, waarbij hij te zien was op grote festivals. Zijn nieuwste album ‘Locked in & Live’ is uitgekomen in september 2022 en het bevat een aantal songs die live en in de studio zijn opgenomen tijdens de lockdown.
Met Ben Reel haalt de organisatie een grote naam naar de Tuney Thursday. De zaal gaat open om 20.00 uur en het concert begint om 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro.
Later dit jaar treden nog op Niels Duffues (24 november) en Ruud van den Boogaart (1 december).

Foto's:


0