01 december 2022

Derde editie wenskaartenactie Gemert-Bakel

GEMERT – Voor het derde jaar op rij gaat de wenskaartenactie Gemert-Bakel per 1 december weer van start. Een initiatief van Buurtvereniging Ripsoever die zich graag maatschappelijk inzet voor haar medebewoners. ‘Doet u ook weer mee?’

In 2020 is Buurtvereniging Ripsoever een jaarlijkse actie gestart om wenskaarten in te zamelen om deze vervolgens uit te delen aan ouderen binnen onze gemeente Gemert-Bakel die verzorgd worden door de Zorgboog, Zorgmed en Buurtzorg. In totaal gaat het om ruim 500 bewoners en het doel is om iedere oudere minstens één kaart te kunnen bezorgen. Het mooie was dat deze wenskaarten zijn gemaakt en/of geschreven door de inwoners van Gemert-Bakel met een wens, gedicht, versje of andere mooie boodschap. Ook basisscholen waren hierbij betrokken.
“Het resultaat was geweldig met 1034 ontvangen wenskaarten!”, zegt Buurtvereniging Ripsoever. “Op 1 december starten we met een nieuwe editie van de wenskaartenactie met als doelstelling 1000 wenskaarten te kunnen uitdelen! Daarvoor hebben wij uw hulp nodig.
Wist u dat 40% van de ouderen verwacht met Kerst alleen te zijn, en dat zelfs 60% Oud en Nieuw alleen zal moeten doorbrengen. Na het ontvangen van wederom warme reacties vorig jaar kan het ook niet anders om deze actie met liefde weer te organiseren. Wij moedigen de inwoners van Gemert-Bakel dan ook aan om een kaart te schrijven. Want realiseer je, het is meer dan alleen een kaart!”
De actie is te volgen via de Facebook- en Instagram-pagina van Buurtvereniging Ripsoever. Op de website www.ripsoever.nl staat alle benodigde informatie en ter inspiratie voorbeelden om een leuke kaart in elkaar te knutselen.

Wenskaarten voor ouderen in Gemert-Bakel

Foto's:


0