07 december 2022

Expositie Alphons Arts en Theo van de Werff in Gemert

GEMERT – Een bijzondere expositie in KunstLokaal van twee Gemertenaren die hun werk al op vele plekken exposeerden, alleen nog niet eerder in Gemert. De kleurige schilderijen van Alphons Arts en de abstracte beeldhouwwerken van Theo van de Werff vormen een prachtige combinatie.  Tijdens de zondag openstelling van 11 december zal de band “And Friends “ waar ook Alphons Arts deel vanuit maakt de muzikale omlijsting verzorgen.

Theo van de Werff

Sinds 1967 is Theo van de Werff (Gemert, 1950) actief bezig met beeld en vorm. Zijn interesse in creatieve uitingsvormen werd gewekt tijdens zijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Als autodidact bekwaamde hij zich in het houtsnijden met objecten als maskers en totempalen, en later werd vooral steen zijn onvoorwaardelijk materiaal. In deze beginperiode stond vooral de realistische mensfiguur centraal in zijn werk.  “Tegenwoordig heeft elk beeld voor mij twee uitgangspunten: pure abstractie en zuiver realisme. Waarbij abstractie voorrang heeft. Door het realisme inspraak te geven ontstaat een boeiend samenspel”.

Van de Werff presenteerde de afgelopen jaren zijn werk o.a. bij Art Keukenhof (Lisse), Kunstschouw  (Schouwen-Duivenland), de Kennedytoren (Eindhoven) en bij diverse galerieën, openbare gebouwen en instellingen door heel Nederland. Tijdens deze expo is kleiner en compacter werk zien.

 

Alphons Arts (1951)

Alphons Arts verhuisde in 1976 naar Gemert waar hij ruim 40 jaar kunstlessen heeft gegeven, voornamelijk op het Commanderij College, maar ook o.a. op het Grafisch lyceum Eindhoven en andere kunstopleidingen.

Vanaf 1973 exposeerde hij regelmatig, waarbij vooral Kunststation Uden. Onlangs heeft hij deelgenomen aan het grote landelijke project “Mijn Straat”, waarin kunstenaars en musici terugkijken naar hun jeugd en dit in hun eigen vormen, teksten en liedjes weergeven!

Zijn inspiratiebron zijn mensen in al hun verschijningsvormen en relaties, af en toe gecombineerd met muziekinstrumenten. Soms in duidelijk herkenbare beelden, dan weer naar het abstracte met een onmiskenbaar grafisch lijnenspel. Het maken van muziek is naast kunst de rode draad die door het leven van Alphons loopt en de nodige inspiratie voor zijn werken oplevert.  Deze expositie toont een selectie uit werk van de laatste jaren.

 

Expositieruimte Kunstlokaal

Vondellaan 49  (Den Dörpel)

Openingstijden KunstLokaal: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

 

Zondag 11 december van 13.00 tot 17 uur (met optreden van  de band And Friends)

Zondag 8 januari van 13.00 tot 17.00 uur

Op de twee zondagen zijn beide kunstenaars aanwezig.

 

26 dec t/m 4 januari gesloten.

Foto's:


A