05 december 2022

Gamenight en Silent Disco in De Bunker

GEMERT – Ook deze week biedt de bunker weer een breed programma, met een Silent Disco en een Gamenight in het weekend. De week begint op donderdag, als Jacques Ellis een intiem Tuney-concert geeft.

Na het verlies van zijn moeder vlucht David van den Berg weg in de natuur waar hij rust vindt en zijn verdriet verwerkt in zijn liedjes. Demoversies bereiken singer-songwriter Michael Prins en er volgen opnamesessies op David’s zolderkamertje. Met zijn gitaar en met hulp van een technicus wordt het album onder de naam Jacques Ellis, een eerbetoon aan zijn vader Jacques en moeder Ellis, vastgelegd in de chronologische volgorde waarin de songs ontkiemden. Het album staat bol van intieme liedjes die zijn innerlijke verscheurdheid en gevoelens van liefde, smart en de angst voor het verlies reflecteren. Dat gebeurt telkens met een andere stemming van de akoestische gitaar, het instrument waarmee hij opgroeide. Naast evidente invloeden van Bob Dylan klinken echo’s van Nick Drake door. Naast het zacht fluisterende stemtimbre en het subtiele snarenwerk zijn het de innerlijke pijnlijke zielenroerselen die ontsluierd worden in verstilde aangrijpende passages.
Het Tuney Thursday concert op 8 december begint rond 21.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.
Op vrijdag 9 december gaat De Bunker weer offline met de maandelijkse gamenight. Deze is voor iedereen geschikt; van Monopoly-speler tot en met de doorgewinterde Agricola-speler, jong of oud, iedereen is welkom. Ook mensen die gewoon een babbeltje willen maken met wat vrienden aan de bar. Een eigen spel meenemen mag gerust; daarmee kan contact gemaakt worden met nieuwe spelers. De Bunker heeft zelf ook een kleine collectie aan spellen en misschien heeft de Gamemaster nog iets in petto voor deze avond. De Bunker gaat open om 20.00 uur en de entree en het gebruik van de spellen zijn gratis.
Met de dalende buitentemperaturen wordt het weer tijd voor een intens heet feestje, vindt Koffiepauze. Daarom wordt op 10 december een avond georganiseerd waarop niemand zijn of haar oorwarmers hoeft mee te nemen. Koffiepauze host een Silent Disco op het alom bekende strijdveld van De Bunker. Van 20:00 tot 2:00 uur, met gratis toegang.

Verwacht

17 december: Gemertse Popquiz; 25 december: Kerstswing; 21 januari: Lampen Hangen (drum & bass); 28 januari: LA lune noire & 32ohm; 17 februari: A Reggae Carnaval; 18 februari: A Heavy Carnaval

Foto's:


0