05 december 2022

Handel ziet concurrentie naderen

HANDEL – Tot op het bot gemotiveerde tegenstanders, daar zal Handel zich als koploper tegen moeten zien te wapenen. Want wat is er mooier dan punten afsnoepen van de nummer één? Te gast op D’n Eikenwal was middenmoter SV United uit Wansum.

United toonde lef en speelde met passie. Mark van Erp en Pim Bexkens moesten alle zeilen bijzetten om dreigend gevaar af te wenden. Maar ook Handel rammelde aan de poort. De United-doelman werd verrast door een verraderlijke pegel van Balder van Osch. Het stuitje werd hem bijna fataal.Na ruim twintig minuten ging de bal op de stip. Thijs Fonken stuurde Jeffrey Driessen de ‘zestien-meter’ in, waar uitkomend keeper Wijers een fractie te laat was. Driessen zelf belastte zich met die klus, maar kegelde de pingel snoeihard op de paal. Geen blauw-witte voorsprong dus. Door gerommel bij Handel achterin kreeg Mike Linders de kans de gasten, één minuut voor rust, op voorsprong te schieten. Ten koste van een hoekschop kon Tim van de Loo redding brengen. Het bleek uitstel van executie. Bij de tweede paal werd de corner beheerst ingekopt: 0–1. In de extra tijd had het voor de verbouwereerde blauwhemden zomaar verkeerd kunnen aflopen. Met kunst en vliegwerk én enig geluk bleef het bij die ene tegentreffer.
Na de thee was Handel de baas. Kansen waren er voor Jeffrey Driessen, Balder van Osch, Giel Bos en Teun Graat. Maar niemand slaagde erin de keeper te laten vissen. De beste mogelijkheid was voor Thijs Fonken, die helaas in zijn enthousiasme hoog over pegelde. Naarmate de tijd vorderde moest Handel meer risico gaan nemen. Dat was koren op de molen van de snelle Limburgse spitsen. Tuur Philipsen was nog het dichtst bij, maar op het moment dat hij moest afronden kreeg hij, gelukkig voor de blauwhemden, ruzie met de bal. In de 75ste minuut werd Handels dadendrang eindelijk beloond. Balder van Osch besloot zijn zoveelste rush met een afgemeten kromme voorzet à la Daley Blind. Bij de tweede paal ramde Teun Graat, à la Denzel Dumfries, het leer tegen de touwen: 1–1.
Ondanks hachelijke momenten voor het Limburgse doel, was hiermee de eindstand bereikt. Daarmee levert Handel twee dure punten in.
Aanstaande zondag wordt duidelijk wie zich “herfstkampioen” mag noemen. Op het affiche staat de topper tegen nummer 3, Stiphout-Vooruit. Aanvang in Stiphout: 14:00 uur.

Balder van Osch tekende voor de assist.

Foto's:


S