02 december 2022

KennisCafé: workshop fotografie

GEMERT- Op dinsdag 13 december vindt om 19.30 uur een gratis KennisCafé van Bibliotheek De Lage Beemden plaats in De Eendracht in Gemert. Willy Rovers (foto) verzorgt een twee uur durende workshop fotografie.

Willy Rovers uit Gemert is vrijwilliger bij de bibliotheek en fotograaf. Hij is lid van de Foto Expressie Groep van het eerste uur. In de workshop geeft hij uitleg over het maken van de mooiste foto’s. Daarna gaan deelnemers zelf aan de slag met het maken en bespreken van foto’s.

We maken met z’n allen best veel foto’s. De één doet dat met een spiegelreflexcamera of systeemcamera, de ander met een smartphone. We laten die foto’s graag aan anderen zien, we laten ze afdrukken en bewaren ze zorgvuldig. Maar hoe maak je een goede foto en waar moet je dan op letten? Het is leuk om eens te ervaren wat je allemaal met een camera kunt doen. Om te leren wat je kunt doen met fototechnieken als diafragma, ISO, belichting, tijd, enz. Maar ook waar je op moet letten vóórdat je op het knopje van je camera drukt.
Willy Rovers begon ooit met het maken van eenvoudige fotografie, met een kleine simpele wergwerpcamera en minicamera’s met flitsblokjes. Totdat hij in 1986, bij de Gemertse schilder en fotograaf Piet Kuppens, een fotocursus ging volgen. Vandaaruit ontstond ook een fotoclub, de Foto Expressie Groep (https://fotoclubgemert.nl). Vanaf dat moment was Willy geraakt door fotografie en is het voor hem een leuke en ontspannen hobby. Volgens Willy is fotografie: leren kijken, ontdekken wat waardevol is, en daar vervolgens mooie plaatjes en mooie herinneringen van maken.

Wil je meedoen met de workshop? Meld je dan aan via bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

Foto's:


0