08 december 2022

Koninklijke Onderscheiding Henriëtte van den Elsen – Gruijters uit Gemert

GEMERT – Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel reikte op woensdag 10 december een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Henriëtte van den Elsen – Gruijters uit Gemert. Dit gebeurde tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van Vrouwenkoor Mignon uit Gemert. De feestelijkheden konden met een jaartje vertraging alsnog plaatsvinden.

Door Simon van Wetten

Vrouwenkoor Mignon uit Gemert is opgericht in 1981. Het is voortgekomen uit kinderkoor ‘De Vuurvinken’. Tijdens een reünie ontstond het idee om weer samen te gaan zingen, net als vroeger. Een lieve gedachte. ‘Mignon’ betekent ook ‘lief, snoezig, klein en aardig’, hoewel er ook een verhaal circuleert dat het is overgenomen van iemand die het altijd over “min jong” had. Henriëtte van den Elsen – Gruijters heeft het koor destijds mee opgericht. Zij is ruim 30 jaar lid van het bestuur geweest in de rol van penningmeester. Deze taak heeft zij vervuld van 1981 tot en met 1989 en van 1996 tot en met 2021. Daarnaast heeft ze veel energie gestoken in de activiteitencommissie, de organisatie van het Kerstconcerten de ledenadministratie. Burgemeester Van Veen: “U wordt omschreven als een kundig bestuurslid en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezonde financiële positie die het koor nu heeft.”

(Lees het uitgebreide verhaal in het Gemerts Nieuwsblad van dinsdag aanstaande).

Foto's:


L