05 december 2022

MKV 1 speelt prima pot

MILHEEZE – Op zondag 4 december stond in Sevenum de wedstrijd tegen oude bekende Oxalis 1 op de planning voor de korfbaldames van MKV 1. De tegenstander speelde net als de Milheezer ploeg vorig jaar in de hoofdklasse en komt nu dus ook in de overgangsklasse uit. Hierdoor worden de ploegen gezien als concurrenten en was het spannend wie er met de punten aan de haal zou gaan.

MKV vloog uit de startblokken en mede door Nikki van der Laak die lekker op schot was stond er al snel een stand van 2-6 op het scorebord. Net als vorige week begon MKV de wedstrijd dus fel en dit werd doorgetrokken tot aan de rust, waardoor de ruststand 6-11 was.
Wat Oxalis sierde was dat het team niet opgaf, waardoor MKV de hete adem in de nek bleef voelen. Hierdoor wisten de tegenstanders van MKV aardig dichtbij te komen. Gelukkig voor Millus liet Anoek Peters na een lange blessure-tijd weer zien wat zij waard is. Ze kon binnen een paar minuten twee doelpunten op haar naam zetten. Met een tussenstand van 14-17 was het even voor tijd nog billen knijpen voor MKV. Maar door de wedstrijd rustig uit te spelen is er afgefloten met 15-20 als eindstand, de derde winst voor MKV op rij.
Volgende week speelt MKV1 een uitwedstrijd tegen Arcades 1 om 12.15 uur in sporthal De Kubus in Deurne. Dit is praktisch een thuiswedstrijd, dus hoopt MKV op veel support.
Op zaterdag 3 december speelden drie jeugdteams een wedstrijd. MKV F2 mocht een uitwedstrijd spelen tegen Arcades F1. De wedstrijd begon meteen goed met een aantal mooie doelpunten. De meiden uit Milheeze bleven goed verdedigen en samen spelen, daardoor wist MKV veel doelpunten te maken. De eindstand was 5-12.
Na de overwinning van vorige week, begon MKV F1 vol goede moed aan de uitwedstrijd tegen Swift F1. MKV maakte al snel het eerste punt en daarna waren de korfbalmeiden uit Milheeze niet meer te stoppen. Ze wisten maar liefst 24 keer de korf weten te vinden. De eindstand is 18-24 geworden.
MKV E1 speelde een uitwedstrijd in Horst. MKV lukte het om de eerste goal te scoren. Ondanks de stijgende lijn die de meiden laten zien bleek Melderslo toch een maatje te groot. De meisjes vertrokken met een eindstand van 5-2 weer naar Millus.
Volgende week spelen alle jeugdteams, behalve de D1.

MKV F1 won met 18-24.

Foto's:


0