02 december 2022

Opfriscursus Verkeer zit er weer op

GEMERT – In november hebben 29 personen deelgenomen aan de inmiddels 23e Opfriscursus Verkeer voor 55-plussers. Deze bestond uit drie ochtenden theorie, een ogentest, een gehoortest en een afsluitende rit met medewerking van erkende rijinstructeurs.

Elke keer zijn de deelnemers weer erg enthousiast over het verloop van de cursus. Ook dit najaar was iedereen vol lof over de aanpak. Herman Gruyters uit Aarle-Rixtel verzorgde weer het theoriegedeelte. Doordat elke theoriedag wordt begonnen met een testje van 10 vragen, staan de deelnemers meteen op scherp. Veel deelnemers komen er dan pas achter dat de theorie-kennis niet al te best is. Iedereen heeft aan het eind van het theoriegedeelte dan ook hetzelfde antwoord: “Wij hebben veel bijgeleerd, iedereen zou deze cursus elke 10 jaar of nog vaker moeten volgen.” Daar ligt misschien wel het geheim van de grote deelname. De deelnemers maken zelf reclame onder hun familie en kennissen voor de daarop volgende cursus.
De plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland stond ook dit keer weer garant voor de organisatie. De gemeente Gemert-Bakel faciliteert het initiatief voor een groot deel.
In maart 2023 wordt weer een Opfriscursus georganiseerd. De data zijn ook al bekend. Op de donderdagochtenden van 2, 9 en 16 maart wordt de theorie gegeven. Op dinsdag 23 maart is het dan op enig moment weer tijd voor de afsluitende rijvaardigheidsrit.
Mensen die deze opfriscursus niet willen missen, kunnen zich nu al aanmelden. Dit kun je doen door naar Theo van Gerven (Kopse 11, 5421 AC in Gemert) te bellen (0657253736) of te mailen (t.vangerven@upcmail.nl). Dan wordt er contact opgenomen voor verdere persoonsgegevens en om andere bijzonderheden over de cursus door te spreken. Men kan dan later alsnog besluiten om wel of niet deel te nemen.

Deelnemers bespreken de testrit met instructeur.

Foto's:


0