09 december 2022

Rien Mettler brengt het Gemerts Nieuwsblad rond in De Rips: ‘Bezorgen is voor mij sport’

DE RIPS – Rien Mettler (70) bezorgt het Gemerts Nieuwsblad in De Rips. Zo blijft hij in beweging en op de hoogte van wat er in het dorp leeft.

Door Marcel Bosmans

‘Ken je Strava?’ Rien wijst op zijn smartphone. Op het telefoonschermpje is een plattegrond van De Rips te zien. Door bijna alle straten loopt een rode lijn. “Die geeft mijn bezorgroute aan. Het gaat om een groot deel van het dorp. Voor de binnenstraten gebruik ik mijn bezorgkarretje, voor de buitenring de scooter.”

Strava

Strava is een app waarmee je sportprestaties kunt bijhouden met behulp van GPS-satellietnavigatie. “Bezorgen is voor mij ook sport. Ik doe het niet voor het geld. Ik vind het fijn om buiten te zijn en in beweging te blijven. Ik leg wekelijks gemiddeld zeven kilometer af en ga dan ongeveer 375 adressen langs. ”

Op de hoogte

Als bezorger van het Gemerts Nieuwsblad is Rien nog een broekie “Ik doe het sinds een paar maanden. Toen de vorige bezorger stopte, was er niet direct een opvolger. Ik blijf graag op de hoogte van het nieuws uit de gemeente en gun ook mijn dorpsgenoten een goede lokale krant die gratis bij de mensen in de bus valt. Daarom heb ik me aangemeld.”

Praatje maken

Een eigen krantenwijk hebben bevalt goed. “Ik heb eerder al dagbladen rondgebracht, maar dan moet je om 05.00 uur ’s ochtends op pad. Dat vind ik toch wat vroeg. Nu maak ik vanaf dinsdagavond mijn rondje. Dan heb ik ook wat meer buurt. De Rips is een hechte gemeenschap, waar iedereen elkaar kent en nog graag een praatje maakt. Dan duurt het soms wel wat langer, voordat ik thuis ben. Het bezorgen zelf gaat best vlot. Na een paar keer kwam de vaart er al in.“

Niet stilzitten

Rien is een bekend gezicht in het dorp, omdat hij samen met zijn vrouw Jeanne beheerder is geweest van Partycentrum D’n Eik. “Dat is ook de reden waarom we 25 jaar geleden naar De Rips verhuisd zijn. Toen wisten we nog niet waar het lag, nu is het niet meer weg te denken uit ons leven. Ik ben van huis uit kok. Mijn vrouw en ik werken vanaf ons vijftiende horeca en hebben elkaar ook ik in de keuken ontmoet. We houden allebei niet van stilzitten. Na D’n Eik hebben we nog een tijd op de camping in Elsendorp gewerkt en vorig jaar nog een half jaar op een andere naturistenlocatie in Frankrijk. Daarnaast help ik mee in het interieurbouwbedrijf van mijn broer. Ook halen we onze speciale rollator zwerfvuil uit de berm. Zo helpen we De Rips schoon te houden. Het is belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt. Als we er samen de schouders onder zetten houden we onze omgeving mooi en leefbaar.”

Bezorger worden

Ben je op zoek naar een leuke bijverdienste? Wil je gezond bewegen? Wil je meehelpen om het nieuws bij de mensen te brengen?

Het Gemerts Nieuwsblad is met regelmaat op zoek naar nieuwe krantenbezorgers Gemert, Bakel, Milheeze, Handel, De Mortel, De Rips, Elsendorp, Boekel, Venhorst, Beek en Donk, Lieshout, Mariahout, Erp, Boerdonk en Keldonk

Ben je 13 jaar of ouder en heb je interesse om bezorger te worden? Mail dan naar bezorging@gemertsnieuwsblad.nl of vul het bezorgersformulierin op www.gemertsnieuwsblad.nl. Bellen mag ook. Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar op 0492-371111.

Foto's:


0