05 december 2022

Vrouwen Gemert weer op kop na zege

GEMERT – Het eerste vrouwenteam van Gemert heeft zich weer aan kop van de vierde klasse genesteld. Naaste concurrent Baarlo, dat de koppositie bezette maar wel twee duels meer had gespeeld, werd zondag met een 5-2 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Vaak dit seizoen kwam Gemert eerst op achterstand, maar dit keer lieten de vrouwen zien dat ook zij goed kunnen starten. Al na 3 minuten had de sterk spelende Fleur Peeters de bal al in het net liggen, na alert reageren op een losgelaten bal door de Baarlo-keepster.
Maar de thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong. Vanuit een corner belandde de bal zomaar ineens in het Gemertse doel. De zwartwitten waren gewaarschuwd, maar hoewel de roodzwarten uit Baarlo goed bleven combineren, creƫerden ze weinig kansen.
Dit in tegenstelling tot de Gemertse dames. Alleen, de bal wilde er maar niet in. Tot daar opeens Imke Verbrugge was, die op slag van rust weer eens vanaf een meter of 30 uithaalde en de bal de kruising in joeg. Wat een heerlijk doelpunt op een heerlijk moment.
In de rust werd nog eens duidelijk gemaakt dat de Gemertse vrouwen wel degelijk beter waren dan hun Limburgse opponent, maar dat dit alleen nog in doelpunten uitgedrukt moest worden. Vijf minuten na rust was het dan ook zover, nadat aanvoerster Annelies Neilen een door Lynn Donkers versierde penalty verzilverde.
Kort daarna liet Fleur Peeters nog eens zien dat ze goed in de wedstrijd zat door zichzelf prima vrij te spelen en zuiver uit te halen. De overwinning was binnen, ook al scoorde Baarlo nog een keer.
Het slotakkoord was voor Lynn Donkers, die de eindstand op 5-2 bepaalde.
Komende zondag spelen de dames de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar en wel op sportpark De Dreef in Deurne tegen SJVV Vrouwen 1. Aanvang 11.00 uur.

De sterk spelende Fleur Peeters had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning.

Foto's:


S