27 december 2022

Wanneer en hoe veilig vuurwerk afsteken in Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – Het afsteken van vuurwerk in Gemert-Bakel mag mag alleen tussen 31 december 2022 18.00 uur en  1 januari 2023 02.00 uur. Hoe steek ik vuurwerk veilig af? Dit zijn de tips van de gemeente Gemert-Bakel.

Om vuurwerk zo veilig mogelijk af te steken is het vooral belangrijk dat u er voorzichtig mee omgaat en blijft nadenken. Daarom is het belangrijk dat u bijvoorbeeld niet te veel hebt gedronken. Enkele andere tips:

  • Lees altijd de gebruiksaanwijzing.
  • Zorg dat siervuurwerk altijd stevig en stabiel staat.
  • Steek weigeraars (vuurwerk dat niet is afgegaan) nooit opnieuw aan. De kans is groot dat dit te snel ontbrandt.
  • Steek vuurwerk aan met een aansteeklont.
  • Blijf op een veilige afstand van het vuurwerk.
  • Draag geen licht ontvlambare kleding, zoals nylon, maar kies bijvoorbeeld voor kleding van spijkerstof, wol of katoen. En draag een jas zonder capuchon. Hierin kan per ongeluk vuurwerk terechtkomen.
  • Draag een (vuurwerk)bril om je ogen te beschermen.

 

Voor meer tips: www.politie.nl/onderwerpen/vuurwerk.html