11 januari 2023

Beste wensen

2023 is begonnen! Ik wens u ook via deze column het allerbeste voor het komende jaar in goede gezondheid. Tijdens een goed bezochte nieuwjaarsreceptie in De Mortel blikte ik samen met de aanwezigen al terug op 2022 en keek vooruit naar 2023. Het woord crisis overheerste het afgelopen jaar. Iedereen in onze gemeente is wel bij 1 of meerdere crisissen betrokken of betrokken geweest. Waren het eerst vooral abstracte crisissen, nu raken veel crisissen ook veel mensen thuis. In hun persoonlijke leven, in en rond huis. Dat baart zorgen. Tijdens mijn toespraak heb ik daar aandacht voor gevraagd en heb ik de hoop en verwachting uitgesproken dat we blijven verbinden. Elkaar opzoeken en oog blijven houden voor elkaar, elkaar helpen daar waar nodig.

2023 zal een jaar zijn waarin meer en meer mensen de magische leeftijd van 100 jaar zullen passeren, meer 60- en 65-jarige huwelijken gevierd gaan worden. Afgelopen week heb ik voor de eerste keer als burgemeester een man mogen feliciteren (tot nu toe waren het alleen vrouwen) die de leeftijd van 100 jaar mocht vieren. Meneer Massar, geen onbekende in Gemert, met een mooi verleden als beroepsmilitair. In de Tweede Wereldoorlog gevlucht naar Engeland en daar Spitfire monteur geworden en vervolgens vliegtuigmonteur gebleven. Wat fijn om oud te mogen worden met zo veel levensvreugde in relatief goede gezondheid.

2023 moet wat mij betreft het jaar worden waarin we trots zijn om in onze gemeente en kerkdorpen te wonen, ondernemen en recreƫren. Zoals ieder jaar heb ik tijdens de nieuwjaarsreceptie aandacht geschonken aan de ambassadeur van onze gemeente in het afgelopen jaar. Kandidaten genoeg, maar deze keer heb ik toch gekozen voor ambassadeurs buiten de gemeente. Onze Koning en Koningin die tijdens hun bezoek in september kennis hebben mogen maken met onze enorme enthousiasme langs de route, op het Ridderplein, bij het Boerenbondsmuseum.

Volgende week mag ik naar het paleis op De Dam in Amsterdam. En krijg ik de kans om het koningspaar namens u allemaal een gelukkig en voorspoedig 2023 toe te wensen. Ik ga er vanuit dat we met zijn allen zo veel indruk op ze gemaakt hebben dat ze aangeven uit te zien naar een volgend bezoek. Dat mag zomaar in 2023 zijn wat mij betreft!

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0