11 januari 2023

Hein van den Hoogen: ‘De kleine dingen maken het verschil’

GEMERT – Hein van den Hoogen werkt op Loef 2, een woonvoorziening voor kortdurende opname en intensieve zorg bij GGZ Oost Brabant op Huize Padua. Onlangs ontving hij het Gemeentelijk Compliment van de gemeente Gemert-Bakel omdat hij al meer dan 25 jaar de G-voetballers begeleidt. ‘Net dat extra stapje voor de ander zetten’, dat typeert hem.

Een eitje bij het ontbijt, slingers op je verjaardag, een kerstkaartje op je deurmat…. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken als het leven je even niet meezit. Op Loef 2 werkt Hein van den Hoogen (64) als Sociaal Pedagogisch Medewerker. Hij is zo iemand. Hij maakt het verschil, voor cliënten én collega’s.
Na tot 1983 in Volkel te hebben gewoond, is Hein inmiddels ‘een echte Gemertenaar’. Na zeker 20 jaar gewerkt te hebben in het bedrijfsleven, volgde hij zijn hart en ging doen wat hij echt wilde: werken met mensen. “Het was een sprong in het diepe waar ik nooit spijt van heb gehad. Ik vind het werk zó interessant! Op Loef 2 zijn de bewoners heel divers en dat maakt elke dag anders. Wij bieden hen rust en regelmaat. Vaak is het zo dat wie het hardst roept, de meeste aandacht krijgt. Maar ik heb oog voor de stillen in de groep. Wat hebben zij nodig? Wij doen er alles aan om het voor de individuele bewoner dragelijker te maken. Net dat stapje extra om vreugde in iemands leven brengen, dat drijft mij.”
Wat hij aan jonge mensen wil meegeven? “Onbekend maakt onbemind. Kom naar het Opleidingscafé op dinsdag 17 januari, 15.00 tot 19.30 uur, Kluisstraat 2 in Boekel! Echt, er gaat een wereld voor je open!”

Foto's:


0