12 januari 2023

Fanfare St. Lucia huldigt jubilarissen

DE MORTEL – Dit jaar organiseert Fanfare St. Lucia uit De Mortel geen kerstconcert in het weekend voor kerst, maar zal zij op zondag 15 januari weer een Nieuwjaarsconcert houden. Oude tijden herleven uit de periode dat het Nieuwjaarsconcert een treffen was voor het hele dorp. Ook nu nodigt St. Lucia iedereen uit om dit concert bij te wonen.

Het Nieuwjaarsconcert zal plaatsvinden in de H. Antonius Abt kerk en begint om 14.00 uur. Een bijdrage zal geleverd worden door de (jeugd)slagwerkgroep onder leiding van Ton Verberne. Zij staan garant voor enkele verrassende werken, zoals ook tijdens het laatste theaterconcert in Cultuurhuis De Eendracht te zien en te horen was. De fanfare zal ook een mooi programma brengen. Uiteraard zullen hier de traditionele klassiekers, welke ook op nieuwjaarsdag tijdens het concert door de Wiener Philharmoniker te horen zijn, niet ontbreken.
St. Lucia is blij om tijdens dit concert opleidingsorkest 4Fun te begroeten. Onder leiding van hun enthousiaste dirigent Carola Heesmans-Reijnders zullen de jonge muzikanten hun eerste optreden van 2023 verzorgen. Het flink gegroeide orkest zal het publiek weten te verrassen.
Na afloop van het concert in de kerk nodigt St. Lucia iedereen uit aan de overkant van de weg bij Café-zaal ’t Anker om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Ook zullen daar de twee jubilarissen van de vereniging gehuldigd worden: Meike Broks en Tom van Alphen. Meike wordt gehuldigd omdat zij 12,5 jaar lid is van St. Lucia. Meike heeft altijd altsaxofoon gespeeld. Ondanks haar drukke, onregelmatige baan, probeert zij zo vaak als kan de repetities te bezoeken. Meike is naast muzikant ook iemand die met name de nevenactiviteiten mee organiseert, zoals de feestavonden van de vereniging. Het St. Lucia-bloed heeft ze meegekregen van haar ouders Yvonne en Peter, ook beiden muzikant in de vereniging.
Tom is al 40 jaar lid van de fanfare. Met zijn bariton is hij een van de steunpilaren van het orkest. Dit instrument heeft hij al die jaren bespeeld. Tom staat daarnaast altijd klaar wanneer er klussen voor de vereniging gedaan moeten worden. Met zijn vakmanschap vindt hij altijd een oplossing wanneer er een podium of decor gebouwd moet worden. Zijn laatste staaltje was de “klok” die eind november in De Eendracht hing, waarop ook beelden getoond werden. Reden genoeg dus voor St. Lucia om deze twee leden op 15 januari in het zonnetje te zetten.

Tom van Alphen en Meike Broks.

Foto's:


0