10 januari 2023

Beperkte dienstregeling en geen omleiding Vondellaan lijnbussen Gemert-Bakel

GEMERT – Lijnbussen in Gemert-Bakel rijden voorlopig beperkt. De bushaltes aan de Vondellaan in Gemert blijven daarbij vooralsnog in gebruik. De gemeente Gemert-Bakel maakte eerder bekend dat de lijnbussen in Gemert een omleidingsroute zouden gaan volgen. Ook zouden er tijdelijke haltes worden ingericht. Dit vanwege herinrichting van de Vondellaan.

“Wij hebben van vervoerbedrijf Hermes te horen gekregen dat, ondanks eerdere afspraken, zij voorlopig geen omleidingsroute gaat rijden”, zo meldt de gemeente Gemert-Bakel.

Beperkte dienstregeling

De dienstregeling van het openbaar vervoer van en naar Gemert-Bakel blijft beperkt. Volgens Hermes blijft de vakantieregeling als gevolg van een personeelstekort voorlopig van kracht. Er komen wel extra ritten in de spits.

Lijn 23 Helmond-Bakel-Milheeze-De Rips -Boxmeer

Lijn 23 rijdt naast de vakantiedienstregeling een extra rit in de ochtendspits vanaf Helmond station (vertrek 6.35 uur) naar Boxmeer station (aankomst 7.25 uur) en een extra rit vanaf Boxmeer station (vertrek 7.30 uur) naar Helmond station (aankomst 8.28 uur). Deze extra ritten zijn niet zichtbaar in de dienstregeling en reisplanners.

Lijn 26 Helmond Station – Gemert

Lijn 26 rijdt naast de vakantiedienstregeling twee extra ritten in de ochtendspits vanaf Helmond station (vertrek 7.18 en 8.18 uur) naar Gemert Pastoor Poellplein (aankomst 7.41 en 8.41 uur) en twee extra ritten vanaf Gemert (vertrek 7.44 en 8.44 uur) naar Helmond station (aankomst 8.10 en 9.07 uur). Deze extra ritten zijn niet zichtbaar in de dienstregeling en reisplanners

Lijn 321/322 Eindhoven-Gemert (-Uden)

Op lijn 322 vanaf Gemert rijden extra bussen naar Eindhoven station CS. Ook zullen een aantal extra ritten van lijn 322 rijden vanaf Eindhoven station CS tot het Summa College. Deze extra ritten vertrekken op maandag tot en met vrijdag om 8.25, 8.30, 8.45, 9.00, 9.15 en 9.30 uur vanaf Eindhoven Centraal Station. Lijn 321 vervalt voorlopig.