16 januari 2023

Handel stunt in beker

HANDEL – Handel moest aantreden tegen het zaterdagteam van O.S.S.’20, een gedegen tegenstander die nog maar drie punten in de competitie had verloren. Voor Handel was het kijken hoe de spelers de winter zijn doorgekomen want trainen de afgelopen week kon alleen maar in de zaal door het slechte weer.

Twee handen vol supporters die afgereisd waren naar Oss zagen dat de wedstrijd in het begin gelijkopging. Maar na onoplettendheid in de defensie bij Handel kwam er een steekpass tussendoor op Timo Ceelen die de bal in de linkerbovenhoek onhoudbaar in het doel van Tim v d Loo schoot.
Handel schoot na rust uit de startblokken want de blauwwitten geloofden erin om O.S.S. op de knieën te krijgen. . Een vrije trap van O.S.S. belandde echter linksboven in de hoek onhoudbaar voor Tim van de Loo. Handel keek tegen een 2-0 achterstand aan.Het was nog 20 minuten spelen en O.S.S. was weer gevaarlijk. De spits kwam 1 op 1 te staan tegen Tim van de Loo die de bal vakkundig met de voet mooi uit zijn doel kon houden. Trainer Janssen ging met nog 15 minuten op de klok “alles of niets” spelen. Rob Manders en Daan van Zon kwamen in het veld. Hierdoor kon Jori Vermeulen ook mee naar voren. Vader Fonken geloofde erin niet meer in, maar vijf minuten voor tijd kwam Job Rooijackers, de motor op het middenveld, op rechts vrij, door een pas van Ties van Zon. Vrij voor de keeper schoot hij het leer vakkundig boven in de hoek en de aansluitingstreffer was een feit. Handel drukte door en de corners volgden elkaar op. Een minuut voor tijd kwam de bal van links in het drukke zestienmetergebied bij Geert v d Bosch die niet nadacht en een Duitse goal maakte: 2-2.Het was direct penalty’s nemen volgens het reglement. Na rake penalty’s van Rob Manders en Geert van de Bosch stond het 1-2 voor Handel toen Tim van de Loo de tweede penalty van O.S.S. stopte. Na treffers van Den Dries en Giel Bos was het 3-4 toen Ties van Zon in de harde wind en regen de laatste penalty mocht nemen. Snoeihard plaatste hij de bal rechtsboven in de hoek. De handen gingen in de lucht; Handel plaatste zich bij de laatste 32 in het bekertoernooi. Tegenstander in de volgende ronde is de winnaar tussen Achates en Ijsselstein. Zondag speelt Handel vriendschappelijk om 12.00 uur uit tegen Eendracht’30 uit Mook.

Foto's:


S