11 januari 2023

Hans van Bakel najaarskampioen Steeds Paraat

GEMERT – Op 20 en 22 december zijn, in De Eendracht, de finales van het najaarskampioenschap van Biljartgroep voor Ouderen Steeds Paraat gespeeld. Dit jaar werd dit kampioenschap gespeeld als een libre-competitie waarbij de zogenaamde Belgische telling werd toegepast.

Deze Belgische telling houdt in dat je voor elke 10 procent gemaakte caramboles van je, in twintig beurten, te maken caramboles, één wedstrijdpunt krijgt.
In de voorrondes van dit kampioenschap werd er in vijf poules, van elk 7 deelnemers, gespeeld en de vijf poulewinnaars speelden, ook weer in poule-vorm tegen elkaar, de finales. Na de eerste finaledag was de strijd tussen Wim van Hoof, Sjaak Noordzij, Henk van Bree, Hans van Bakel en Toon Verbruggen nog helemaal open en kon elk van de vijf nog kampioen worden. Ook op de tweede finaledag bleef de strijd spannend tot het einde en viel de beslissing tijdens het spelen van de laatste twee partijen. Het was uiteindelijk Hans van Bakel die als eindoverwinnaar uit de bus kwam en zich daarmee najaarskampioen van Steeds Paraat mag noemen. Als tweede eindigde Toon Verbruggen en als derde Sjaak Noordzij. Dank zij de prima begeleiding van de wedstrijdcommissaris kunnen de leden van Steeds Paraat terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Bij navraag onder de deelnemers aan deze competitie is gebleken dat er veel waardering bestaat voor de zogenaamde “Belgische telling” die bij dit libre toernooi is gehanteerd en de vraag kwam dan ook naar voren of deze telling niet bij meerdere toernooien en/of spelvormen gehanteerd zou kunnen worden. Het bestuur, en met name de wedstrijdcommissie, zal hier in de komende periode zeker aandacht aan besteden.
Mensen die na het lezen van dit artikel meer willen weten over Biljartgroep voor Ouderen Steeds Paraat vinden alle informatie op de website www.steeds-paraat.jouwweb.nl.

Foto's:


0