25 januari 2023

Hatsjepsoet

Mijn vorige column eindigde ik met een heuse cliffhanger. De nieuwjaarsbijeenkomst van de Koning en Koningin in het Paleis in Amsterdam. En ja, ik heb het Koningspaar de hand geschud en namens ons allemaal hen een gezond nieuwjaar toegewenst. Het was uiteraard een mooie bijeenkomst in een nog mooiere omgeving. Graag geef ik u een kleine inkijk. Na ontvangst op het paleis sta je met allerlei bekende en minder bekende genodigden in een rij. Iedere gast heeft een kaartje met daarop naam en functie die overhandigd wordt aan een paleismedewerker. Bij binnenkomst in een zaal word je vervolgens aangekondigd waarna je de Koning en Koningin een hand geeft. En dan…… bedenk je wat je gaat zeggen. Naast de beste wensen heb ik maar verwezen naar het fantastische bezoek aan onze gemeente in september en heb aangegeven dat het naar meer smaakt. En dat we met zijn allen uitzien naar een snel weerzien in onze gemeente. Nu maar hopen dat het blijft hangen tussen die honderden andere genodigden.

In de tussentijd richten wij ons op de dingen die in Gemert-Bakel gaan spelen de komende weken. Te beginnen met het carnaval. Inmiddels heb ikzelf de kletsavonden in Elsendorp, Gemert en Milheeze achter de rug. Lokaal en regionaal talent vuurden grappen en grollen af op het publiek. Maar ook met zang en dans. Geweldig om raadslid Frances Dekker het lied ‘Hatsjepsoet’ te horen zingen in een volle zaal. Een carnavalskraker van eigen bodem. De komende tijd volgen nog meer avonden en ik hoop dat iedereen daar leuke momenten aan gaat beleven. Het aftellen tot de sleuteloverdracht na 2 jaar in De Eendracht is wat dat betreft al gestart. Noteer het in uw agenda.

Ook mocht ik bij de Bakelse brandweerploeg aanschuiven om tijdens de jaarlijkse feestavond drie brandweerlieden te decoreren voor hun 25 jaar vrijwillige inzet. Een uitstekende prestatie waarvoor ik uiteraard een dankwoord heb uitgesproken. Het goede nieuws vanuit Bakel was ook dat aspirant brandweermensen hun diploma’s behaald hadden en maar liefst vier mensen de komende tijd proberen aspirant brandweer te worden. Goed nieuws waarmee de toekomst van de vrijwillige brandweer min of meer gegarandeerd is voor de komende jaren!

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.