16 januari 2023

‘Jontje’ Herman nieuwe aanwinst vv Gemert

GEMERT – De selectie van vv Gemert is per direct versterkt met Eon Herman. De 21-jarige aanvaller is zondag meteen inzetbaar bij de hervatting van de competitie, uit tegen JOS/Watergraafsmeer.

Herman trainde vrijdagavond voor het eerst mee in Gemert en maakte zondagmiddag al zijn officieuze debuut in de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Volharding.
Eon, beter bekend onder zijn bijnaam ‘Jontje’, groeide op in Rotterdam en schreef zich na zijn verhuizing naar Eindhoven in bij UNA, waar hij in de hoogste jeugdteams speelde. FC Den Bosch pikte hem op. Na een jaar in het Bossche O21-team verhuisde hij afgelopen zomer naar Kozakken Boys, maar bij de Werkendamse tweededivisionist kwam hij in de voorbije maanden onvoldoende aan spelen toe.
,,Als jonge speler wil je veel minuten maken en dat zat er bij Kozakken Boys niet in”, vertelde hij zondagmiddag. ,,Soms is het dan beter om een tussenstap te maken. Daarom heb ik ervoor gekozen om bij Gemert aan te sluiten. Ik heb er veel zin in.”
Zijn entree op sportpark Molenbroek noemt hij ‘een warm welkom’. ,,De jongens waren heel positief, ik ben met een knuffel ontvangen, zeg maar. Vrijdag en vandaag heb ik iedereen een beetje leren kennen. Nu op naar zondag. Ik ben klaar om te knallen.”
Gemert had eerst het vizier gericht op Dylan van Diepen, die afgelopen zomer van sportpark Molenbroek verkaste naar Helmond Sport en daar op de weg terug is van een blessure. Gemert had hem graag voor een half jaar gehuurd. Nadat Dylan er definitief voor koos om ook in de tweede seizoenshelft op De Braak te blijven, heeft de Technische Commissie doorgeschakeld.
,,We waren op zoek naar snelheid en diepte”, zegt Anthony Geurts namens de TC. ,,Dat biedt Eon, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan. Hij is fit en kan meteen van toegevoegde waarde zijn voor ons. We zijn blij met hem.”
Het oefenduel met Volharding – een weerzien met oud-Gemert-spelers Bono Barten en Vincent Buijssen – eindigde zondagmiddag in 5-1. Bij rust stond het al 4-0 door treffers van Ralf Kemper, Joost Habraken, Geert Oerlemans en Wout Barten. Na de hervatting viel er aan beide zijden nog een doelpunt. Volharding kwam terug tot 4-1, het slotakkoord was voor Kemper.
De zwartwitten richtten hun vizier vervolgens op komende zondag. Tegen JOS/Watergraafsmeer gaat het weer ‘om het echie’. Sterker nog: het is meteen een ‘zespuntenduel’, want de Amsterdammers zijn binnen handbereik van de manschappen van Reinald Boeren. Met 18 punten uit evenzoveel wedstrijden bezet JOS de 14e plaats. Gemert verzamelde drie punten minder (15) en volgt op de 16e plaats.
De wedstrijd op sportpark Drieburg in Amsterdam begint zondag om 14.00 uur.

GEMERT: Tielemans (62. Vromen); Migchels (62. Deben), Meyssen, Jacobs, Fleuren; Habraken (46. Vijverstra), Oerlemans, Barten (62. Ben Rouba); Kizir (46. Herman), Kemper, Waalkens (62. Illidge).

Eon ‘Jontje’ Herman in de wedstrijd tegen Volharding. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


0