13 januari 2023

KennisCafé huis-tuin-en-keukenvogels

GEMERT-BAKEL – Van 27 tot en met 29 januari is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Een mooie manier om mensen in contact te brengen met de vogels in hun omgeving. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken en hoe zij zich ontwikkelen. Met die informatie kunnen vogels beter geholpen en beschermd worden. Het is dus niet alleen leuk, maar ook erg nuttig.

Doe je ook mee? Wil je ontdekken of de merel, koolmees of roodborst ook in jouw tuin of op je balkon leven? Maar, hoe herken je zo’n vogel? Waar moet je op letten? En wat zijn de verschillen?
Tijdens een KennisCafé van Bibliotheek De Lage Beemden legt Rob Staals de verschillen uit tussen al die huis-, tuin- en keukenvogels. Aan de hand van een plaatje, geluiden en een praatje maakt hij ons wegwijs in de fascinerende wereld van de vogels om ons heen. Zo weet je eind januari precies wat je kunt invullen op het telformulier. Rob Staals was als kind al geïnteresseerd in vogels. Lekker de natuur in en spelenderwijs vogels leren kennen. Sinds hij in Bakel woont is hij gids bij IVN Gemert-Bakel. Samen met een bevriende vogelaar deed hij regelmatig broedvogelinventarisaties. Ze hebben onder andere de Stippelberg, Vliegveld de Peel en de Biezen geïnventariseerd. Rob heeft inmiddels van veel vogels de zang en roepjes onder de knie.
Het gratis KennisCafé vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur op woensdag 18 januari bij Natuurcentrum De Specht in Handel én op donderdag 26 januari in De Wilbertsdries in Bakel. Aanmelden kan via bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

Foto's:


0