25 januari 2023

Kost bestuur Blink de regio miljoenen euro’s?

Bij het vertrek van de directeur Blink, begin september 2022, heeft PreZeRonaar onze overtuiging een zeer kwalijke rol gespeeld. Ondanks dat de 9 wethouders hun vertrouwen uitspraken in de directeur, stuurde PreZeRoaan op het vertrek van deze directeur. PreZeRostelde zich met 1 stem in het algemeen bestuur van Blink ons inziens met deze daad zich boven het gezag en de wil van het algemeen bestuur van Blink.
Politiek op Inhoud dacht eerst nog alleen dat PreZeRode baas speelt in de Gemeenschappelijke regeling Blink en het algemeen bestuur zich door PreZeRolaat overtroeven.

Wij komen nu tot de conclusie dat het algemeen bestuur van Blink naar onze overtuiging bewust verzuimd zich aan de aanbestedinsplichtigte houden. In de verhouding Gemeenten en GR Blink kan geen geslaagd beroep gedaan worden op een van de uitzonderingen op de aanbestedingsplicht. Dat geldt ook in de verhouding tussen GR Blink en PreZeRo.

Politiek op Inhoud heeft recent zeer serieuze signalen ontvangen dat als de medewerkers van Blink de opdracht hadden gekregen, dat alle milieustraatstromenal lang waren aanbesteed en dat dit een forse besparing had kunnen opleveren voor de gemeenten.
Al jaren wordt er naar onze informatie teveel betaald aan PreZeRo. Politiek op Inhoud schat in dat er in de afgelopen 6 jaar meer dan 4 tot 5 miljoen euro teveel is betaald aan PreZeRo.

Ondanks dat het AB Blink volgens ons van deze onrechtmatigheid op de hoogte is, weigert het algemeen bestuur stappen te zetten om deze onrechtmatigheid ongedaan te maken. De opdrachten worden nog steeds onderhands “gegund” aan PreZeRoen ook nog eens zonder enige toets of de prijzen marktconform zijn.

De signalen zijn duidelijk en het AB Blink verbergt zich achter het feit eerst de uitkomst van een strategisch onderzoek af te wachten waarin ook dit aspect deel van uitmaakt. GR Blink handelt echter naar onze overtuiging al jarenlang onrechtmatig en weet dat ook.
Het AB verzuimt bewust te handelen. Voor politiek op Inhoud reden om inmiddels vragenronde 7 en 8 aan het college en Blink te sturen. Het zou goed zijn als er een diepgaand onderzoek zou komen om de vraag te beantwoorden “Hoeveel miljoen heeft PreZeRoten onrechte gefactureerd.
Wilt u automatisch de laatste nieuwsberichten van Politiek op Inhoud in de mail? Bezoek onze nieuwe website en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Jan Vroomans
Politiek op Inhoud
info@politiekopinhoud.nl
www.politiekopinhoud.nl

Foto's:


J

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.