12 januari 2023

Martin Michael Driessen bij Literair Café Gemert

GEMERT – Martin Michael Driessen is op donderdag 19 januari te gast bij het Literair Café van Bibliotheek De Lage Beemden Martin Michael Driessen (1954) woonde tot 2006 voornamelijk in Duitsland waar hij werkte als acteur en regisseur voor toneel en opera. De literaire carrière van Driessen begon met de roman Gars (2000), maar zijn bekendheid bij het grote publiek kwam met de verhalenbundel Rivieren (2016), bekroond met de ECI literatuurprijs.

Driessen heeft inmiddels in hoog tempo een heel veelzijdig oeuvre opgebouwd: Boeken die stuk voor stuk konden rekenen op veel positieve reacties en die op deze avond met de auteur worden besproken. De pelikaan (2017), genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, speelt in een Kroatisch dorpje aan de Adriatische kust waar twee mannen elkaar chanteren, zonder dat ze het van elkaar weten. Het decor van dit verhaal is het ontstaan van de Balkanoorlog. In Het licht aan het einde van de loop (2020) is een kogel de hoofdpersoon van een buitengewoon spannend verhaal. Het pistool en de kogel komen via een tandarts, een criminele drugsbende uiteindelijk in handen van een echtpaar met twee kinderen. De kogel is niet echt fan van geweld en het rustige verblijf bij het gezin bevalt hem, maar toch broeit de ambitie om daarvoor gebruikt te worden waarvoor hij gemaakt is. Gelukkig doet zich het een en ander voor waardoor het leven van de kogel weer meer uitdaging krijgt: wie zal hem afvuren en wie wordt gedood?
Het Literair Café presenteert Martien Michael Driessen op donderdag 19 januari van 20.00 tot 22.00 uur in De Eendracht, Sint Annastraat 60 in Gemert. Toegangskaartjes zijn online te koop via www.bibliotheeklagebeemden.nl en kosten 10 euro voor volwassenen. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor 12 euro aan de kassa bij De Eendracht. Jongeren tot 18 jaar betalen 3,50 euro voor een kaartje. (foto: Roemer Overdiep)

Foto's:


0