21 januari 2023

Opfriscursus Verkeer in maart gaat door

GEMERT-BAKEL – Net als in november 2022 gaat het bestuur van VVN afdeling Gemert-Bakel in maart een Opfriscursus Verkeer organiseren voor bestuurders van personenauto’s binnen Gemert-Bakel die de leeftijd van 55 jaar zijn gepasseerd. De cursus wordt georganiseerd .in samenwerking met de gemeente.

Nederland vergrijst in een hoog tempo. Bovendien veranderen de verkeersregels steeds. De ouderen onder ons hebben lange tijd geleden het rijbewijs gehaald en de mobiliteitsbehoefte in deze groep blijft stijgen. Om zolang mogelijk op een verantwoorde wijze aan het verkeer te kunnen blijven deelnemen, organiseert VVN afdeling Gemert-Bakel opnieuw deze opfriscursus.
Deze bestaat uit vier onderdelen. Ten eerste een theorie-gedeelte dat in De Eendracht in Gemert wordt gegeven verspreid over drie dagdelen; op donderdagmorgen 2, 9 en 16 maart 2023, voorafgaand aan de rijvaardigheidsrit die op donderdag 23 maart wordt afgenomen. Het theoriegedeelte moet worden gezien als een opfriscursus. Ook met het oog op de steeds veranderende verkeersregels door de jaren heen. Ook is er een ogentest/brilcontrole die wordt afgenomen door een erkend opticien. Een gehoortest hoort ook tot het programma. Tot slot vindt een autorit plaats die wordt begeleid door erkende rij-instructeurs. De deelnemers rijden met hun eigen auto, die moet voldoen aan de wettelijke eisen. Na deze rit zal in een gesprek door de rij-instructeur de rit worden geƫvalueerd.
Deelname aan de opfriscursus en de uitslag hiervan hebben geen enkel gevolg voor het rijbewijs en de rijbevoegdheid. VVN afdeling Gemert-Bakel kan dit helaas niet kosteloos doen en vraagt daarom een kleine bijdrage per deelnemer.
Op dit moment zijn er al veel gegadigden voor deze opfriscursus. Er zijn nog ongeveer 10 plaatsen beschikbaar. Als deze editie van de opfriscursus vol zit, worden belangstellenden in overleg naar de volgende cursus in november 2023 doorgeschoven.
Aanmelden kan, bij voorkeur per e-mail, bij Theo van Gerven via t.vangerven@upcmail.nl of 0657253736.

Theorieles van een eerdere cursus.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.