23 januari 2023

Optimale start 2023 Vrouwen 1 Gemert

GEMERT – Het kalenderjaar kon niet beter beginnen voor het vrouwenvaandelteam van vv Gemert. Nadat dinsdag de kwartfinale van de beker werd bereikt ten koste van Blauw Geel’38, kon zondag ook de eerste competitieoverwinning van 2023 genoteerd worden: 4-0 tegen MVC’19.

Dinsdagavond stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op de rol: de achtste finale van de beker tegen Blauw Geel’38 Vrouwen 1. De Gemertse vrouwen lieten zien dat de winterstop geen invloed heeft gehad op het goede spel van de eerste seizoenshelft en trokken met een mooie 3-1 aan het langste eind.
Gemert opende de score via Lynn, maar de Veghelse vrouwen kwamen snel langszij. Vlak voor rust werd het krachtsverschil in de score vertaald door Kim (kopbal vanuit een corner van Fleur) en Lynn.
Zondag werd de competitie hervat. Dat er wel even gewonnen zou worden van MVC’19, dat onderaan stond, was geen vanzelfsprekendheid. Wie herinnert zich nog de wedstrijd in Venlo tegen FCV Venlo VR1 (dat nu een-na-laatste staat) waar de Gemertse vrouwen nog een lelijke uitglijder maakten?
De zwartwitten waren erop gebrand om de koppositie te behouden en niet weer een keer de fout in te gaan tegen een lagergeplaatst team. Als snel in de wedstrijd nam de thuisploeg het voortouw en dat resulteerde ook al vroeg in een voorsprong. Een vrije trap van Marieke kwam strak voor de goal van de tegenstander en Lynn was net iets sneller bij de bal dan de keepster van MVC’19.
Een mooie uitslag leek in de maak, maar daar wilden de bezoekers niet aan meewerken. Door het rommelige spel van beide teams en het vaak te haastige spel van de Gemertsen, kwam het maar zelden tot doelpogingen, laat staan doelpunten. Een 1-0 ruststand was daardoor ook het resultaat.
De zwartwitten kwamen echter beter en feller uit de kleedkamer en verdubbelden bijna direct na de aftrap in de tweede helft de score via een mooie schuiver van Maxime. Daarna werd het wel duidelijk dat Limburgse bezoekers geen recht meer hadden op de overwinning en door doelpunten van Manon (schot van net buiten de zestien) en Leonie (geplaatste bal onder de keepster van MVC’19 door) werd alweer de achtste competitieoverwinning genoteerd.
De Gemertse dames krijgen een weekje rust en spelen pas op zondag 5 februari weer een competitiewedstrijd. Ze spelen dan om 12.00 uur op Sportpark ’t Spansel in Sevenum tegen Sparta’18 VR1.

Foto's:


S

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.