24 januari 2023

Thijs van den Elsen nieuwe deken

GEMERT – Afgelopen zaterdag 21 januari begon de optrekdag van Sint Antonius en Sint Sebastianus gilde vroeg en eindigde laat. Na het ontbijt bij de kapitein werd een kort bezoek gebracht bij een trouw lid van het gilde de 90 jarige Maria v.d. Berg. Voor haar werd een vendelgroet gebracht en daarna vervolgde de tocht naar de St. Janskerk voor de gildemis van 9:30 uur, voorgegaan door pastoor Jesudass.

Gebruikelijk werd aan het slot de eed van trouw hernieuwd onder het zingen van het Antoniuslied. Vervolgens werden aan zowel de pastoor als aan burgemeester v. Veen een vendelgroet aangeboden. Na een kort bezoek aan het gemeentehuis stonden de jubilarissen voor Brasserie De Keizer klaar voor hun vendelgroet. Afgelopen weken werd er volop geraden wie de nieuwe deken zou worden, maar niemand was op de naam Thijs v.d. Elsen gekomen. De 34-jarige Thijs werd tot nieuwe deken gekozen. Na afloop van de besloten vergadering werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Onder grote belangstelling van het gilde, familie en kennissen werden Bas v.d. Laar, Johan Penninx, Jan v. Katwijk, Theo v.d. Heijden en Piet v. Dommelen door de voorzitter lovend toegesproken en geëerd voor hun verdiensten. Ook een deputatie van kring Peelland was hierbij aanwezig om de jubilarissen te feliciteren en voor Jan v. Katwijk en Theo v.d. Heijden waren kringonderscheidingen.
Voor zijn huis aan de Lodderdijk werd Thijs door regerende en afgaande deken ceremonieel geïnstalleerd. De jongedames Ilvy en Meggy v.d. Elsen overhandigden de Goudse pijp en na deze met tabak te hebben gevuld, werd die aangestoken. Welgemoed begon het gilde aan de tocht terug naar het gildehuis met onderweg vele malen haltes, waar felicitaties en traktaties werden aangeboden. Aangekomen bij het gildehuis was de laatste vendelgroet van de dag voor Frank en Jolanda Boekelder van De Keizer. Het avondprogramma begon in het restaurant waar iedereen genoot van een heerlijke maaltijd. Daarna was achter in de zaal de receptie met aansluitend een gezellig gildefeest tot in de kleine uurtjes.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.