23 januari 2023

Waarom de beruchte transfer van Yann Sommer naar Bayern München één van de weinige positieve resultaten is van de januari transferperiode

Een kop koffie en de meest recente informatie over transfers van spelers in het voetbal: leer wat er wereldwijd gebeurt en hoe het je favoriete teams beïnvloedt. In het licht van de aanstaande transfer van Yann Sommer van Borussia Monchengladbach naar Bayern München analyseren we de mogelijke positieve en negatieve gevolgen van deze overeenkomst voor alle betrokken partijen, inclusief Montpellier HSC en zelfs AS Monaco. Ook al het laatste transfernieuws uit Europa en daarbuiten komt aan bod.

 

Yann Sommer naar Bayern München

De Zwitserse international zal naar verluidt donderdag zijn medische keuring afronden, waardoor zijn overstap naar Beieren officieel wordt. Aangezien Sommer’s contract deze zomer zou aflopen, heeft Borussia Monchengladbach een slimme beslissing genomen door hem voor minstens 8,5 miljoen dollar en misschien wel meer dan 10 miljoen dollar over te nemen. Bayern krijgt er met de 34-jarige doelman een betrouwbare en geroutineerde doelman bij, die meteen zijn steentje kan bijdragen. 

Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij nog een paar jaar op hoog niveau te spelen, en zijn contractverlenging tot de zomer van 2025 laat zien dat hij niet slechts een noodaankoop is. 

Gezien zijn omstandigheden en leeftijd is het salaris van Sommer fors, maar ook onder het gemiddelde voor een speler met zijn gevestigde talent. De Zwitserse doelman krijgt de kans om zichzelf te testen bij een topclub, waar hij waarschijnlijk de rest van het seizoen als eerste keeper zal fungeren nu Manuel Neuer geblesseerd aan de kant staat. 

De toevoeging van Sommer, in plaats van een tijdelijke oplossing, verbetert onmiddellijk de vooruitzichten van Bayern om de UEFA Champions League te halen.

 

Jonas Omlin neemt de plaats in van Sebastian Sommer bij Borussia Monchengladbach

Van Montpellier uit de Franse Ligue 1 komt Sommer’s internationale positiegenoot en landgenoot binnenkort naar BORUSSIA-PARK om Sommer’s plek in te nemen. Voor een 34-jarige speler wiens contract bijna afloopt, krijgt Gladbach een uitstekende prijs. 

In ruil voor Sommer kregen ze Omlin, die een vergelijkbaar profiel heeft maar vijf jaar jonger is, toen Montpellier graag wat talenten wilde lossen. 

Die Fohlen hoeven zich geen zorgen meer te maken over het gratis verlies van Sommer of het vinden van een rendabele opvolger zonder dat transferbedrag. 

 

De volgende stop voor Benjamin Lecomte is de HSC in Montpellier

Gezien Omlin’s recente problemen met Monaco, kan La Paillade proberen een van hun vorige spelers opnieuw te contracteren om zijn positie in te nemen. Aangezien Alexander Nubel een seizoen lang is uitgeleend door Bayern, heeft RCD Espanyol Lecomte uitgeleend in de hoop dat hij uiteindelijk zowel Sommer als Neuer kan vervangen. 

Aangezien Bayern en Nubel hebben besloten voorlopig in het prinsdom te blijven, krijgt Lecomte de kans zijn carrière een nieuwe impuls te geven en toch te profiteren van een veilige werkomgeving.

De drie spelers hoeven zich nauwelijks aan te passen, hoewel Lecomte, na zijn recente problemen in Spanje, degene is die het meest zou kunnen profiteren van consistente speeltijd. Desondanks kunnen Bayern en Sommer, Gladbach en Omlin, Montpellier en Lecomte allemaal als winnaar uit de bus komen. Waarom zou je dat niet willen?

 

Transfers op de rand van afronding: Depay naar Atletico en meer

 

Depay naar Atleti

De speler van het Nederlands elftal heeft zijn medical afgerond en gaat voor ongeveer 5 miljoen dollar naar Atletico Madrid. Na Luis Suarez en Antoine Griezmann heeft ook Memphis Depay besloten Barcelona te verlaten voor de Big Apple.

 

Ouattara naar de Premier League

Met de Burkinese international in een deal die kan oplopen tot 30 miljoen dollar, krijgt Bournemouth snel toegang tot het potentieel van Lorient. De 20-jarige speler zal donderdag een fysieke test ondergaan bij de Cherries en zal naar verwachting een contract tekenen tot juni 2028.

 

Trossard naar Arsenal

Toen Mykhailo Mudryk naar Chelsea vertrok, is Arsenal blijkbaar gaan praten met Brighton and Hove Albion over de komst van Leandro Trossard. De gesprekken met de Belgische international zijn in een vergevorderd stadium, met een officieel aanbod en overeengekomen persoonlijke voorwaarden.

 

Danny Ings is klaar voor West Ham

Sky Sports meldt dat West Ham United de aankoop van Danny Ings van Aston Villa, die Jhon Duran al heeft overgenomen van de Chicago Fire, zal afronden. De Hammers hebben een bod gedaan van ongeveer 15 miljoen dollar, en Ings overweegt nu om het te accepteren. Donderdag zou wel eens de beslissende dag kunnen zijn.

Nu, als u meer updates en details wilt of als u op zoek bent naar casino bonus zonder storting sites als u wilt wedden op de wedstrijd, kunt u altijd kiezen voor deze site. 

 

Photo by Abigail Keenan on Unsplash

 

Foto's:


v

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.