28 februari 2023

Gemert relatief schoon na carnaval

GEMERT – Wat was het weer een mooi feest en fijn dat het weer kon, Carnaval vieren met z’n allen. Gemert liet weer zien dat het echt carnaval kon vieren met een mooie optocht. Enig nadeel van zo’n carnaval is dat er veel rommel blijft slingeren. En niet alleen carnavalisten laten veel slingeren, vele weggebruikers maken er een potje van.

Zondag 16 februari was Gemert aan de beurt in de maandelijkse schoonmaak actie van Schoon Gemert-Bakel om opgeschoond te worden. Want elke laatste zondag van de maand wordt er een van de dorpen in de gemeente aangepakt. En dat loont de moeite. In Gemert waren ruim 20 vrijwilligers aanwezig waaronder diverse kinderen. Zij waren met zijn allen goed voor 40 zakken zwerfafval en hebben meer dan 100 kilometers afgelegd. Veel, heel veel zakken vol met serpentines, blikjes en ander carnavals afval. Maar zeker ook de Noord-om en een gedeelte van de Zuid-om werden aangepakt. “Bizar wat automobilisten allemaal uit het raam gooien”, zegt Schoon Gemert-Bakel. “Zo is maar te zien dat het noodzaak blijft om te ruimen.”
Ondanks dat er weer 40 zakken opgehaald zijn blijkt het in de wijken van onze gemeente er redelijk schoon uit te zien. Misschien wel het gevolg dat men meer de verantwoordelijkheid neemt om hun eigen omgeving schoon te houden, denk Schoon Gemert-Bakel: “Niet alleen maar mopperen maar zelf een grijper ter hand nemen en je eigen wijk schoon houden.”
Heb je als wijkbewoner ook het gevoel van eigen verantwoordelijkheid en je hebt nog geen spulletjes, neem dan contact op met Schoon Gemert-Bakel dat grijpers en ander materiaal beschikbaar stelt. Wil je graag materialen stuur dan een mail naar info@schoongemertbakel.nl.

Foto's:


0