27 februari 2023

Venhorst zet knappe bekerreeks voort

VENHORST – Het was zondag koud op De Voskuilen met een foeilelijke noordoostenwind, maar het lauwe lentezonnetje zorgde voor temperaturen boven nul. Niks aan de hand dus voor RKSV Venhorst bij de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser DAW.

Tegen DAW speelt Venhorst meestal wedstrijden met weinig doelpunten en krappe overwinningen of nederlagen. Na de bekerverrassing tegen Erp (winst met 1-0) ging Venhorst met vertrouwen deze wedstrijd in. DAW was voetballend wat beter dan Venhorst, maar met flink wat energie daar tegenover van Venhorstse kant kwamen beide teams tot weinig doelkansen.
Na de rust kwam Venhorst al snel op voorsprong toen Jaap Kanters het beste reageerde op een niet goed weggewerkte bal door deze in de hoek te prikken: 1-0. Rens van Sleeuwen kwam na een kwartier als invaller het veld op en schoot even later van 18 meter hard richting de benedenhoek. De DAW keeper kreeg er nog wel een handje tegen, maar de bal verdween in het doel, 2-0. Hierna begon DAW steeds meer naar het Venhorstse doel op te schuiven en dat werd steeds gevaarlijker. Overigens kreeg Venhorst zo wat meer ruimte en kansen om ook gevaarlijker te worden, maar het spel was niet nauwkeurig genoeg om de score verder uit te breiden. Intussen kreeg de Venhorstse doelman het steeds drukker, maar hij wist -soms acrobatisch- alle schoten op zijn doel te pareren. DAW zette er nog wat extra meters in de spits bij, maar uiteindelijk lukte het maar één keer om, koppend, tot scoren te komen. In de 78e minuut: 2-1. Hier bleef het bij. Een mooi resultaat voor de mannen van Michael van Doren, die aantrad met een aantal jeugdige talenten.
Komende zondag hervat Venhorst de competitie met een thuiswedstrijd tegen SV United uit Wanssum.

Foto's:


0