27 februari 2023

WAC Gemert Wedstrijd van de Week

GEMERT – Afgelopen donderdag stonden, zoals gebruikelijk in de week van carnaval, de wedstrijden voor de grote en kleine beker op het programma bij WAC Gemert. De wedstrijd van de week is er één uit de kleine beker tussen het in de tweede klasse uitkomende JR Dakbedekkingen, het team van de week, en het een klasse lager voetballende Foodies & Zo.

Foodies & Zo kan niet beschikken over vaste keeper Rob van Dun en topscoorder Koen vd Burgt. Zij worden vervangen door gelegenheidskeeper Johan Crooijmans en Kadir Budaklier.
De eerste kans in de wedstrijd is voor team van de week JR Dakbedekkingen, echter belandt het schot van Kevin Jansbeeke op de paal. Een minuut later is het wel raak voor JR Dakbedekkingen door Brian Rademakers. Een paar minuten later staat het alweer 1-1, na een goede actie van Kadir Budaklier is het Mike Ciechanovicz die de gelijkmaker scoort. Het eerste kwartier is het een gelijk opgaande wedstrijd echter dan gaat het volledig mis voor Foodies & Zo. Eerst is het Kevin Jansbeeke die de 2-1 aantekent en snel opvolgend is het driemaal Thomas van Lierop en eenmaal Freek van Berlo die de wedstrijd ineens op slot lijken te gooien, 6-1. Meteen vanaf de aftrap is het Foodies & Zo dat wat terug doet via een leep balletje van Bjorn Bexkens. JR Dakbedekkingen laat in deze fase het initiatief aan de tegenstander echter blijft het er gevaarlijk uitkomen. Met nog 6 minuten op de klok weet Foodies & Zo de achterstand te verkleinen naar 6-3 door Kadir Budaklier. Als de Foodies er na deze goal nog in geloofden is de hoop echter snel vervlogen want meteen wordt de 7-3 tegen het netje geschoten door Freek van Berlo. Foodies & Zo heeft natuurlijk niks te verliezen en gaat er nog vol voor wat nog resulteert in doelpunten van Mike Ciechanowicz en Kadir Bukaklier. Echter de tijd is te kort om de opgelopen achterstand goed te maken en dus is het JR Dakbedekkingen dat zich plaatst voor de halve finale van de kleine beker waarin ze gaan uitkomen tegen Auto Mundi/@Harmse.
De andere halve finale zal gaan tussen Vogels Metaalbewerking en Commanderij 1. In de grote beker viel er een grote verrassing te noteren, deze kwam op naam van de in de tweede klasse spelende Van Asseldonk Aardbeien. Na een 2-2 eindstand tegen hoofdklasser Machinehandel vd Biggelaar namen ze de daaropvolgende strafschoppen beter en kunnen ze zich op gaan maken voor de halve finale tegen Muro Steencreaties. De andere halve finale zal gaan tussen Spier/vd Meijs en Outdoor Island. Deze wedstrijden zullen, evenals de finale, gespeeld worden op de laatste speeldag van het seizoen op 25 mei.

Uitslagen 23 februari

Grote beker: Outdoor Island – VDG/Manders Automatisering 8-0; Muro Steencreaties – E-Bikeaccu.nl/Prime Gym 2-1; Machinehandel vd Biggelaar – v. Asseldonk Aardbeien* 2-2; Rauw & Gauw – Spier/vd Meijs 3-4
Kleine beker: Commanderij 1 – vd Boomen schilderwerken 5-0; JR Dakbedekkingen – Foodies & Zo 7-5; Keurslager Danny Megens – Auto Mundi/@Harmse 2-4; Vogels Metaalbewerking – Happy Boys 2 4-2
*Wint na strafschoppen

Programma 2 maart

Hal 1: 18:30 Muro Steencreaties – v Schijndel Dakbedekkingen; 19:06 Machinehandel vd Biggelaar – v. Heugten Baddesign; 19:42 Happy Boys 3 – Outdoor Island; 20:18 H vd Boomen Schilderwerken – E-Bikeaccu.nl/Prime Gym; 20:54 Spier/vd Meijs – Rauw & Gauw; 21:30 Commanderij 3/Rooijackers – La Compagnie/Sidekix; 22:06 Foodies & Zo – Gij & Ik/Gastrobar Buskens
Hal 2: 18:30 Van Dijk Groep/Manders automatisering – Vogels Metaalbewerking; 19:06 Temple Challenge/School Tuiniers – JR Dakbedekkingen; 19:42 Logans Pub – v Asseldonk Aardbeien; 20:18 vvVmw – Accu.nl; 20:54 Opsteen – Keurslager Danny Megens; 21:30 Happy Boys 1 – Martens Dakbedekkingen; 22.06 Wereldkeuken – J Habraken Timmerwerken

JR Dakbedekkingen is het team van de week.

Foto's:


0