17 maart 2023

Water Natuurlijk blijft grootste in waterschap Aa en Maas, BBB volgt op de voet

REGIO – Donderdag 16 maart heeft dijkgraaf Mario Jacobs van waterschap Aa en Maas de voorlopige verkiezingsuitslag van de de waterschapsverkiezingen op 15 maart bekend gemaakt. Volgens deze voorlopige uitslag haalt Water Natuurlijk 8 zetels en de BBB 7 zetels. De andere nieuwkomer, Partij voor de Dieren, behaalt 2 zetels. Ruim de helft van de inwoners van het werkgebied van Aa en Maas (52,3%) heeft gestemd.

De komende dagen worden alle stemmen verwerkt en gecontroleerd. Op donderdagochtend 23 maart maakt de voorzitter van het stembureau, dijkgraaf Mario Jacobs, tijdens een openbare bijeenkomst de definitieve uitslag bekend.Het algemeen bestuur van Aa en Maas bestaat uit de dijkgraaf en 30 leden. Vier leden, voorheen waren dit er zeven, de zogenaamde geborgde zetels, staan vast. Dit zijn twee leden namens natuur en twee namens agrariƫrs. De 26 andere leden zijn gekozen tijdens de verkiezingen. Het huidige algemeen bestuur treedt op 27 maart af. Op 29 maart volgt de installatie van het nieuwe algemeen bestuur.

Foto's:


0