06 maart 2023

Bereid je woning voor op de zomer met rolluiken

Zodra de zomer weer in het vooruitzicht ligt, richten meer mensen zich op de zonwering. Er worden terrasschermen of schaduwdoeken aangeschaft, maar rolluiken worden nog vaak over het hoofd gezien. Dit is erg jammer, aangezien rolluiken heel effectief zijn. Met een rolluik houd je niet alleen de felle zon buiten, maar ook de warmte. In het onderstaande artikel lees je meer over de eigenschappen en voordelen van rolluiken in de zomer.

Isoleren met rolluiken

Rolluiken hebben een isolerende werking. In de winter houden de luiken de warmte langer binnen en de kou juist buiten. In de zomer geniet je van het tegenovergestelde effect. Door de effectieve zonwering blijft het veel langer koel in huis en heb je minder last van temperatuurschommelingen. Het gevolg? Je hoeft in de winter minder hard te stoken en in de zomer niet of nauwelijks gebruik te maken van airco. Met isolerende rolluiken breng je het hele jaar door de energiekosten omlaag.

Zonwering en verduistering

Met andere vormen van buitenzonwering kun je een kamer bijna nooit volledig verduisteren. Licht kan vaak nog via de zijkanten naar binnen schijnen. Bij rolluiken is dit niet het geval. Zelfs overdag kun je een kamer volledig verduisteren. Daarnaast geniet je in de zomer van hele goede zonwering.

Rolluiken op zonne-energie

Er zijn drie soorten rolluiken verkrijgbaar: handbediende rolluiken, elektrische rolluiken en solar rolluiken. De laatste variant werkt op zonne-energie en is hiermee de duurzaamste keuze. Zelfs buiten de zonnige zomermaanden werkt een solar rolluik nog goed. Er kan namelijk ook energie uit daglicht worden opgewekt. Bestel de duurzame rolluiken eenvoudig online via de website van de Zonweringfabriek. Onze producten op  zonne-energie zijn eenvoudig zelf te monteren. Zo kun je flink besparen op de montagekosten.

Inbraakpreventie

Met rolluiken maak je iedere woning een stukje veiliger. Elektrische rolluiken met anti-optilveren zijn immers inbraakwerend. De stugge veren worden als het ware op slot gezet zodra de lamellen helemaal naar beneden staan. Zo kun je in de zomer met een gerust hart op vakantie.

Rolluik prijzen

De exacte prijs van een rolluik is afhankelijk van een aantal zaken: de bediening, het formaat, de kwaliteit en de montage. Wanneer we een standaard afmeting van 100 x 120 centimeter als voorbeeld nemen, kun je ongeveer rekening houden met de onderstaande prijzen.

Handbediend rolluik: €135

Elektrisch rolluik: €220

Solar rolluik: €513

Vraag een offerte op maat aan of bereken zelf de kosten door jouw ideale rolluik online samen te stellen.

Foto's:


Z