11 maart 2023

Boekenmarkt in Gerarduskerk

GEMERT – Een avond en twee dagen lang een tweedehands boekenmarkt in de Gerarduskerk in Gemert. Het idee is ontstaan bij Jan Krol. “Het zou zonde zijn als die boeken zomaar verdwijnen bij het oud papier.”, vindt deze initiatiefnemer.

Vol enthousiasme is Jan Krol aan de slag gegaan om de juiste mensen bij elkaar te krijgen om deze boekenmarkt te organiseren en het tot een succes te laten worden. Achter de schermen komt er een hoop bij kijken om dit voor elkaar te krijgen. De gedachte van Jan Krol is om dit jaarlijks te organiseren en de opbrengst gaat ieder jaar naar een ander goed doel.
De boeken krijgen een nieuw leven en er is een groot aanbod aanwezig van kwalitatief goede tweedehands boeken, waaronder romans, poëzie, kinderboeken, geschiedenis, kunst en ‘Brabantica’. Voor de entree van 2 euro kun iedereen een kijkje nemen en wat rondsnuffelen. Tijdens de boekenmarkt kan er alleen betaald worden met contant geld.
Op vrijdagavond 31 maart kosten de boeken 4 euro per kilo. Bij de aankoop van 10 kilo krijg je op deze vrijdagavond de 11e kilo gratis. Ook op zaterdag 1 april kosten de boeken 4 euro per kilo. En ook dan krijg je bij de aankoop van 10 kilo de 11e kilo gratis. Op zondag 2 april kosten de boeken 3 euro per kilo. Bij de aankoop van 5 kilo krijg je dan de 6e kilo gratis.
De gehele opbrengst van de boekenmarkt gaat naar het goede doel.

Het is de laatste activiteit in de Gerarduskerk voordat dit markante gebouw verbouwd wordt tot appartementen. Een extra reden om de kerk voor de laatste keer nog een keer van binnen te bekijken. Iedereen is van harte welkom op vrijdagavond 31 maart van 19:00 tot 21:30 uur en op zaterdag 1 en zondag 2 april van 10:00 tot 16:00 uur in de Gerarduskerk, Gerardusplein to Gemert.

Initiatiefnemer Jan Krol.

Foto's:


0