13 maart 2023

Driepunter voor Boekel Sport

BOEKEL – Boekel Sport heeft eindelijk weer een overwinning weten te behalen. Uit in Heeswijk werd de plaatselijke VV Heeswijk met 0-1 verslagen. Matchwinnaar werd Tim Schuijers.

Op een slecht en zwaar bespeelbaar veld trapten beide teams om 14:30 uur af voor aanvang van wederom een ‘zespuntenwedstrijd’. De verschillen op de ranglijst zijn klein en daarom is elk punt belangrijk in deze fase. Aanhaken of afhaken is het motto voor veel teams in deze spannende 2e Klasse G.
Zoals gezegd was goed voetbal op het zware hoofdveld In Heeswijk bijna niet mogelijk en dit kwam ook tot uiting. Heeswijk leek beter met deze omstandigheden om te kunnen gaan en Boekel Sport liet Heeswijk dan ook het spel maken. Tot grote kansen kwamen beide teams in de eerste helft niet. Heeswijk kreeg in de 16e minuut een kopkans maar de spits kopte voorlangs. In minuut 20 schoot Tim Schuijers een bal hoog over. Meer kansen werden er niet echt gecreëerd.
Na rust een wissel bij Boekel Sport, Jari Claasse werd vervangen door de van een blessure teruggekeerde Yanick Groenendaal. Na 6 minuten kreeg Boekel Sport een vrije trap te neme op omstreeks 20 meter van het doel. Edward Schouten trapte de bal richting de bovenhoek maar deze werd keurig gepareerd door de doelman van Heeswijk.
Uiteindelijk was het dan toch raak voor Boekel Sport. Een schot van Camiel van Alphen werd geblokt en deze viel voor de voeten van topscorer Tim Schuijers. Hem moet je dit soort kansen niet geven; hij knalde de bal hard tegen de touwen: 0-1. In de 87e minuut volgde een kiezelhard schot van een meter of 25 die Bokel Sport-doelman Zwanenburg keurig onder de lat vandaan tikt. In de overige minuten is het voor Boekel Sport alle hens aan dek maar in de toegekende zes minuten blessuretijd komen de mannen van trainer Willem Aarts niet meer in grote problemen en dus worden er voor Boekel drie hele belangrijke punten gepakt.
Volgende week komt Sparta’25 1 op bezoek op Sportpark De Donk.

Foto's:


0