09 maart 2023

Gemert-Bakel ondertekent Regionale Woondeal voor meer betaalbare woningen

GEMERT-BAKEL – Gemert-Bakel ondertekent Regionale Woondeal. Inzet is meer betaalbare woningen realiseren.

De Woondeal is deze donderdag door Hanneke Coppens, wethouder Wonen, namens Gemert-Bakel ondertekend in het Provinciehuis in Den Bosch. Samen met andere gemeenten uit de regio, woningcorporaties, de Provincie Noord-Brabant en minister Hugo de Jonge worden met deze Woondeal afspraken gemaakt, met een steunverklaring van de waterschappen. De ondertekenaars zetten hiermee de schouders onder de grote opgave voor Brabant om tot en met 2030 ruim 130.000 woningen te bouwen in de provincie.

De ondertekenaars streven naar het bouwen van 30% sociale huurwoningen. Minimaal tweederde van de woningen die gebouwd worden moeten betaalbaar zijn. Betaalbare koopwoningen mogen niet duurder zijn dan € 355.000. Gemert-Bakel werkt aan een woonvisie waarin deze afspraken voor de gemeente concreet worden gemaakt. Gemert-Bakel wil de komende 10 jaar ruimte bieden aan 2400 nieuwe woningen . Om dit voor elkaar te krijgen heeft het college prioriteiten gesteld in de woningbouwprojecten. Er wordt volop ingezet op de projecten die snel gerealiseerd kunnen worden en met de soort woningen waar behoefte aan is.

 

 

 

Foto's:


G